En anhållen efter knivattacken i Falkenberg

Publicerad 2020-09-02

Tidigare i sommar blev en 80-årig kvinna knivhuggen mitt i den halländska sommaridyllen.

Nu har en person anhållits misstänkt för brottet.

– Vi kunde gripa honom efter tips från allmänheten, säger lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson.

Den 18 juli blev en 80-årig kvinna knivhuggen av en okänd person på cykel i Falkenberg. Sedan dess har polisens jakt på en misstänkt gärningsperson pågått.

En person kunde gripas men han släpptes kort därefter. Nu har polisen gjort ett genombrott i utredningen.

Poliser vid brottsplatsen i juli.

En man anhållen

Polisen fick för några veckor sedan in tips från allmänheten om en person som skulle kunna vara intressant i utredningen och under måndagen kunde en man född 1996 gripas.

– Vi har gått vidare med spanings- och vittnesuppgifter och lyckats bygga en indiciekedja som räckte för att få honom skäligen misstänkt, säger lokalpolisområdeschef Christer Bartholdsson.

Mannen kunde gripas utan problem utanför sin bostad i Falkenberg och han har under måndagen anhållits av åklagare.

– Exakt vad de här tipsen bestod av kan jag inte gå in på. Men beskrivningen av honom som person och saker han har uttryckt gjorde honom intressant för vår utredning, säger Christer Bartholdsson.

En husrannsakan genomfördes i mannens bostad och polisen gjorde en rad fynd som skulle kunna vara intressanta.

– Det funkar tyvärr inte som på CSI i verkligheten. Vi ska analysera våra fynd och det kan ta lite tid och vi får se om dessa fynd kan föra oss framåt i utredningen, säger Bartholdsson.

I samband med brottet gick polisen ut med information om att de sökte en liten bil i samband med utredningen, enligt Christer Bartholdsson, har den bilen nu hittats.

– Ja, det är den här mannens bil som var den bilen vi sökte, säger han.

Polisen uppmanar personer som sett något att höra av sig.

Oprovocerat våld

Mannen som nu är skäligen misstänkt för mordförsöket har inga kopplingar till kvinnan i 80-årsåldern som blev knivhuggen.

– Vår huvudhypotes var att det här handlade om ett helt oprovocerat våld. Det verkar inte finnas något motiv mot den här specifika kvinnan utan det här verkar bara vara något som har hänt, säger Christer Bartholdsson.

Enligt honom ska den 80-åriga kvinnan må bra trots omständigheterna.

– Hon har fortfarande skador. Men hon verkar vara en oerhört stark person som har kunnat resa sig efter den här mycket hemska händelsen, säger han.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln