Gekås skänker pengar till Missing People

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Under lördagen slog varuhuset Gekås Ullared rekord. Vanligtvis firar de med tårta – men den här gången skänker man i stället 50 000 kronor till Missing People som tack för deras insatser i sökandet efter 12-årige Dante.

Lördagens försäljning stannade på 40,2 miljoner kronor för varuhuset Gekås Ullared. Det drygt en månad gamla rekordet slogs med 1,6 miljoner kronor. Rekord brukar betyda tårta för hela personalstyrkan men den här gången skänker man i stället ett bidrag till Missing People.

1 av 2 | Foto: Läsarbild

– Försvinnandet av 12-årige Dante i Falkenberg har inte lämnat någon oberörd under veckan som gått. Vi vill hedra hans minne och samtidigt ge en eloge till alla frivilliga som deltog i sökandet. Missing People gjorde en fantastisk insats med att hålla ihop sökandet och för att ge dem lite extra kraft att fortsätta sitt idoga arbete skänker vi 50 000 kronor till deras verksamhet, säger Boris Lennerhov, vd på Gekås, i ett pressmeddelande.

Försvann i tisdags

Det var vid 17-tiden i tisdags som 12-årige Dante, som har Downs syndrom, försvann. Han hade då varit ute och promenerat med sin hund i Falkenberg.

I fredags hittades en kropp. I måndags kunde polisen bekräfta att det var Dante som hittats.

– Allt talar för att dödsorsaken är drunkning, sa polisens presstalesperson Ulla Brehm till Aftonbladet då.

Publicerad:

LÄS VIDARE