– Man kan ge barnen en present när planet landar

Uppdaterad 2021-01-23 | Publicerad 2006-06-29

Vi ringde upp Nyamko Sabuni, riksdagsledamot (fp), gift med Allan Bergqvist och mamma till tvillingarna Patrik och Christian 4. Här är hennes tips för resor med barn.

Nyamko Sabuni med sin make Allan Bergquist och barnen Patrik och Christian.

Vilket är ditt favoritresmål med familjen?

– Till landet i Grisslehamn (skratt). Det är en kort resa och barnen hinner inte bli trötta. Annars är det semestermål som Spanien, Grekland och Egypten.

Har du några knep för att hålla dem nöjda på långa resor?

– Nu har jag det! Jag förbereder mig mentalt, för det räcker inte att ha papper att rita på, det behövs olika leksaker. En liten present som man kan ge när man ska landa eller lyfta. Det är spännande och så avleder man dem.

Vad är viktigast att tänka på när man reser med barn?

– När de inte bär blöja så kan det ändå vara bra att ha på dem blöja innan man lyfter eller landar och de ska sitta fastspända.

Har du något bra semesterminne?

– Det här är två pojkar och all uppmärksamhet går till dem. Man själv får inte tillfälle till att njuta. Det är aldrig avkopplande (skratt).

– Men visst, det är roligt att se dem bada och när de lär sig saker.

Vilket är barnens favoritresmål?

– Det blir Kongo, definitivt. Vi har mycket föräldraledighet kvar så jag tänkte att vi skulle åka två månader till Kongo och Burundi, som jag växte upp i. Då får de chans att lära sig grunderna i swahili och träffa släktingar. Men det blir efter valet.

Bila lugnt i sommar - med Resas bästa tips

Räkna kor får tiden att gå.

3 tips

Nyamko Sabuni:

Ted Kudinoff

Följ ämnen i artikeln