Bengt blev attackerad av okänd katt – fick sy 25 stygn

Publicerad 2017-07-13

Bengt satt och tittade på fotboll – då dök en ilsken katt upp från ingenstans och gick till attack, rapporterar Ystads Allehanda. Nu är han kritisk till hur katter får ströva fritt.

– Så fort hundar gör något blir vi ägare bötfällda. Men en katt verkar kunna göra vad som helst, säger han till Aftonbladet.

Bengt Christensson.

Några dagar innan midsommar satt Bengt Christensson med sin fru och tittade på fotboll.

– Det var så varmt den kvällen så vi hade två dörrar och ett fönster öppet, säger han.

Vid Bengts fötter låg parets hund. Plötsligt reagerade hon och for upp. Det visade sig att det kommit in en katt i bostaden, och det utbröt ett tumult. 

– Hunden skulle ha ifatt katten. Så jag tänkte att jag måste rädda katten innan dess.

Bengt fick till slut tag i katten, men lyckades ta tag i den på så sätt att den bet tag honom i handen. Han tvättade det blödande såret med asolsprit men det hjälpte inte. Dagen efter var handen svullen.

– Det var varbildning där katten bitit.

Skickades till akuten

Han skickades från vårdcentralen till akuten i Ystad där såret blev tvättat och omlagt. Han blev tillsagd att göra återbesök efter två dagar men var tvungen att återvända redan dagen därpå.

– Jag fick 38,6 graders feber. De skickade mig direkt till handkirurgen i Malmö där de fick skära upp såret och pressa ut var, men det hjälpte inte. 

Bengt blev opererad och fick sy cirka 25 styng vilket resulterade i 15 centimeter långt ärr. Han fick ligga kvar på sjukhuset under midsommarhelgen. Sedan dess har han varit där varannan dag för omläggning och han tror att det kommer bli fler besök.

– Jag tog bort stygnen i går, och ska få det omlagt. Men det ser inte bra ut under bagaget, säger han och fortsätter:

– Det har ju tagit på psyket att inte kunna göra någonting. 

”Kunde blivit blodförgiftad”

Att bli biten av en katt kan sluta illa.

– Katter har så mycket skit i munnen och tänder att det blir farligt. Det kunde ha blivit blodförgiftning.

Bengt skulle vilja se att kattägare blir bättre på att se efter sina djur och tar sitt ansvar.

– Det är lite bedrövligt, vi har press på oss som har hundar. Så fort de gör något blir vi bötfällda. Men en katt verkar kunna göra vad som helst. Man måste kunna ha kontroll på sin katt. Så här ska det inte vara.

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln