Allvarligt skadad i skottlossning

Uppdaterad 2017-02-21 | Publicerad 2016-12-13

En person har skadats allvarligt i en skottlossning i Stockholmsförorten Tensta.

Gärningsmännen uppges ha lämnat platsen i en svart Volvo.

Två män i 20-årsåldern har under natten gripits och anhållits av åklagare.

Polisen fick in larmet om skottlossningen vid ett skogsparti i Tensta i nordvästra Stockholm klockan 18.07 på tisdagskvällen.

– Inringare har hört flera skott avlossas i tät följd, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisens ledningscentral.

När polisen kom till platsen påträffades en liggande person med en misstänkt skottskada. Enligt uppgifter till Aftonbladet har personen träffats av fem skott, bland annat i ansiktet och i halsen.

– Tillståndet var allvarligt vad jag förstår, men mer än så kan jag inte säga, säger Albin Näverberg.

Satt upp vägspärrar

En polispatrull har kört den skadade personen mot sjukhus. Polisen har därefter satt upp vägspärrar och skickat fler patruller till platsen.

Tre misstänkta gärningsmän har enligt vittnen lämnat den misstänkta brottsplatsen i en svart Volvo som senare hittats i närheten, uppger källor för Aftonbladet.

– De har stoppat ett antal fordon, men vad de haft för roll i händelsen vet jag inte, säger Albin Näverberg.

Ett av fordonen som stoppades var en hyrd Mercedes. I bilen, som stoppades vid en bensinmack i Rissne, satt tre män som enligt uppgift till Aftonbladet togs med till förhör.

Polisen har under natten förhört ”väldigt många personer” och två män i 20-årsåldern har gripits.

– Vi har jobbat med utredningsåtgärder hela natten och i samband med det har misstanke uppstått, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Männen har även anhållits av åklagare misstänkta för försök till mord.

Utreder koppling

Polisen misstänker att skjutningen i Tensta har en koppling till skottlossningen i Hjulsta natten till tisdag, enligt uppgifter till Aftonbladet. Skjutningen i Hjulsta ska i sin tur ha ett samband med dubbelmordet i Rinkeby den 2 december.


Fotnot: Aftonbladet skrev tidigare i en annan artikel att de tre männen hämtades till förhör angående dubbelmordet i Rinkeby den 2 december. Den uppgiften var felaktig och artikeln är borttagen.

Sveriges dödligaste plats: ”Handlar om
makt”

Följ ämnen i artikeln