Misstänkta för mordet på Tove lider inte av allvarlig psykisk störning

Uppdaterad 2022-11-23 | Publicerad 2022-11-21

Folk har tänt ljus och lämnat blommor till minne av Tove.

Ingen av kvinnorna som misstänks för mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda lider av en allvarlig psykisk störning.

Det framkommer i protokoll från Rättsmedicinalverket.

Där står det också att den ena kvinnan misstänker att den andra har någonting med Toves död att göra.

De båda kvinnorna som är häktade misstänkta för mordet på Tove i Vetlanda har genomgått en liten rättspsykiatrisk undersökning, så kallad P7:a.

Förra veckan publicerades den första, som visade att den ena kvinnan som är 18 år, inte lider av en allvarlig psykisk störning.

Nu har även den andra kommit, som visar att det även gäller för den 20-åriga kvinnan.

I samband med att de misstänkta kvinnorna genomgått de rättspsykiska undersökningarna har de båda redogjort kort över hur de ser på händelsen.

18-åringen skyller på 20-åringen

De är båda överens om att de har varit på nattklubb den kvällen som Tove försvann.

De säger också att Tove hade hamnat i bråk med 20-åringen, och för att reda ut konflikten så begav alla tre sig till 20-åringens lägenhet.

18-åringen säger att hon gått och lagt sig medan Tove och 20-åringen hade suttit i köket och diskuterat. Hon uppger sedan enligt protokollet att Tove efter det lämnat lägenheten på egen hand - och att hon själv varit illamående och mått dåligt.

Den 20-åriga kvinnan är lite mer fåordig i sin berättelse, enligt protokollet. Hon hävdar också att Tove ska ha lämnat lägenheten efter att de pratat. Hon säger också att hon sedan tog hand om sin vän som mådde dåligt efter utekvällen - och att hon åkte hem till sin mamma för att sova.

Den 18-åriga kvinnan säger i sin redogörelse att hon misstänker att 20-åringen har någonting med Toves död att göra, eftersom att hon i efterhand upplevt hennes beteende som något avvikande.

Rättsmedicinalverket uppger att den 20-åringen blir något sammanbiten och berörd när den aktuella situationen kommer på tal.

De två kvinnorna sitter häktade misstänkta för männikskorov, mord och griftefridsbrott. De båda nekar till brott.