Fick böter – när han hjälpte 80-åringen

Publicerad:

NYHETER

Taxichauffören Tron Sjölli parkerade utanför butiken när han skulle hjälpa en 80-årig kvinna in i sin bil. Det slutade med att han fick parkeringsböter, skriver norska TV2.

– Jag sa till parkeringsvakten att hon själv kanske kommer behöva hjälp när hon blir gammal, men det brydde hon sig inte om, säger han till Aftonbladet.

Tidigare i veckan skulle taxichauffören Tron Sjölli hämta upp en äldre kvinna i 80-årsåldern i norska Lilleström.

Då hon hade svårt att gå fick han direktiven om att hon behövde hjälp ut ur butiken och in i bilen – därför parkerade han utanför.

– Jag stod där i tre minuter. När jag kom ut med henne så stod det en parkeringsvakt där som skulle ge böter.

Tron försökte förklara att kvinnan inte kunde gå men fick bara höra att han skulle ställt sig på andra sidan, något även TV2 skrivit om.

– Jag sa till parkeringsvakten att hon själv kanske kommer behöva hjälp när hon blir gammal, men det brydde hon sig inte om, säger han och fortsätter:

– Jag blev så arg. Jag hade stått där i bara tre minuter och hindrade inte trafiken, men ändå så fick jag en bot.

Böterna blev cirka 970 svenska kronor. Även 80-åriga kvinnan, vid namn Ellen, tycker att det är upprörande att han taxichauffören fick en bot när han skulle hjälpa henne. Händelsen har fått befolkningen i Lilleström att engagera sig.

– De har samlat in pengar så att jag kan betala boten, säger Tron som ska överklaga.

1 av 2 | Foto: Privat
Tron fotade när parkeringsvakten gav honom böter.

Står fast vid boten

Parkeringsvakten, som utfärdade boten, jobbar för Skedsmo parkering. Enligt dem parkerade chauffören i en korsning vilket strider mot trafikreglerna.

– Gångfältet används i stor utsträckning och här måste vi ta hänsyn till fotgängarna och de faror som kan uppstå för dem. Det är därför vi har de regler vi har, säger Jon Anders Kvist, som är chef för parkeringsbolaget, till TV2.

Han står fast vid boten. Även om de kan se mellan fingrarna ibland så kan de inte det i denna situation då det fanns andra parkeringsmöjligheter som föraren borde varit medveten om menar han.

– Det fanns faktiskt en fri parkeringsplats nära platsen där föraren stannade, som dessutom var närmare till hands för passageraren.

Publicerad:

LÄS VIDARE