Blå jättepenis eller inte? Tyck till i debatten!

Uppdaterad 2018-04-16 | Publicerad 2018-04-15

Om några dagar är jättepenisen på Kungsholmen i Stockholm ett minne blott. Men konstverket har väckt känslor hela vägen till Storbritannien och brittisk media. När Aftonbladet höll en omröstning om penisens vara eller icke vara blev det jämnt.

Nära 58 procent vill att den ska stå kvar. Vad tycker du?

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Den erigerade penisen går att skåda på Kronobergsgatan i Stockholm och avtäcktes i tisdags. Sedan dess har debatten gått het, boende i området har klagat och i nästa vecka är jättepenisen ett minne blott.

Men det beslutet väcker känslor. Liberalerna på Kungsholmen har redan tagit strid för penisens vara och skapat hashtagen #rörintemin.

Konstnären Carolina Falkholt har gjort en gigantisk penismålning på en fasad i Stockholm.

Även brittisk media har intresserat sig för fallet och The Guardian skriver att ”En femvånings penis orsakar uppror bland Stockholmare”.

Huffington Post beskriver penismotståndet från lokalbefolkningen som ”hårt”.

Konstnären själv, Carolina Falkholt, menar att syftet med konstverket är att skapa samtal om kropp, sexualitet och kön.

Författaren och skådespelaren Mia Skärringer tycker att konstverket känns som ett onödigt inslag och skrev under torsdagen ett inlägg på Instagram: ”En blå kuk.. just nu. Det finns en sjuk övertro på kukens betydelse på jorden.”

Vad tycker du? 19:30 öppnar vi upp vår chatt i ämnet. Gå in och tyck till.

Följ ämnen i artikeln