Ingen misstanke om brott efter fall i Vålberg

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:

En kvinna hittades allvarligt skadad i en villa i Vålberg utanför Karlstad under söndagen och dog senare av sina skador.

Inledningsvis misstänkte polisen brott och inledde en förundersökning om mord men under torsdagen meddelades att misstankarna avskrivits.

”Det finns inget i utredningen som tyder på att kvinnan utsatts för ett brott”

Det var vid lunchtid i söndags som polis larmades till en villa i Vålberg utanför Karlstad

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha ramlat i en trappa och när ambulans kom till platsen reagerade de på kvinnans skador och tillkallade polis.

Kvinnan fördes till sjukhus med helikopter men hennes liv gick inte att rädda.

Inledningsvis inleddes en förundersökning gällande misshandel men brottsrubriceringen ändrades sedan till misstänkt mord.

Inget brott har begåtts

– Det är för att vi inte kan utesluta brott. Vi har inga frihetsberövade och ingen är misstänkt, säger Christina Hallin, presskommunikatör på polisen i Karlstad.

Under torsdagen publicerade polisen en kort händelsenotis på sin hemsida där man meddelade att den rättsmedicinska undersökningen avslutats och att ingenting tyder på att något brott begåtts.

I utlåtandet från den rättsmedicinska undersökningen framkommer ingenting som tyder på att kvinnan utsatts för ett brott. Det finns heller inget i utredningen i övrigt som tyder på att kvinnan utsatts för ett brott och ärendet är nedlagt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN