Trafikkaos under natten – flera olyckor

Publicerad 2022-01-20

Ett oväder med kraftig blåst och snöfall har under natten dragit in över landet.

Nedfallna träd har lett till strömavbrott och trafiken påverkas på flera håll.

– Det har varit olyckor all over the place, säger Bengt Olsson presschef på Trafikverket.

Under natten har det varit trafikolyckor på flera håll i landet och det är halt på många platser efter att snö, regn och vind dragit in.

På E4 vid Hölö, söder om Södertälje, var det trafikproblem under morgonen efter att två lastbilar och en personbil kolliderade och ett körfält blockerades.

En lastbil som kört i diket har även blockerat trafiken på väg 70 i närheten Hedemora.

I Göteborg står flera spårvagnslinjer stilla efter att ett träd blåst ner över spåret i närheten av Långedrag, skriver GP.

I Skåne har två träd fallit över två motorvägar. Både på E4 vid påfarten Vasatorp och på E6 vid Helsingborg, skriver Sydsvenskan.

I Gästrikland har en personbil kört av vägen och voltat. Ingen ska vara skadad men räddningstjänsten uppger att det är ”extrem halka i området”.

Blåser österut

SMHI varnade under natten för att det kan bli problem och förseningar i morgontrafiken. De utfärdade en gul varning för snöfall i östra Svealand, som togs bort tidigt under morgonen.

Under natten skrev SMHI att det från Nyköping, i hela Stockholmsområdet och upp till Gävle kan vara halka, snömodd, dålig sikt och snörök.

Ovädret har nu börjat avta på fastlandet och har rört sig österut.

Det rör sig mot Gotland där det kommer vara mycket hård vind under dagen, i Fårösund blåser det 29 meter per sekund, uppger SMHI för TT.

Enligt SVT Öst står 4 000 hushåll utan el och färjan till Fårö har ställt in sina avgångar.

Färjan mellan Visby och Nynäshamn har ställt in samtliga avgångar förmiddagen på grund av vädret.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln