Skånetrafiken startar samarbete med Voi

Av: Åsa Passanisi

Publicerad:
Arkivbild
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild

Alla som har ett konto hos Skånetrafiken får en värdecheck när de hyr Vois elsparkcyklar i Malmö och Helsingborg.

Poängen med samarbetet är att fler ska välja ett miljövänligt alternativ till bilen, skriver Sydsvenskan.

Sedan elsparkcyklarna introducerades har flera kritiska röster höjts. Frågor kring säkerhet och laglighet har väckts på flera håll i landet och i Skåne är en av tre negativa, visar en undersökning gjord av försäkringsbolaget IF.

Flera olyckor har också inträffat den senaste tiden. I våras dog exempelvis en man på elsparkcykel i Helsingborg, då han blev påkörd.

Men säkerheten ansvarar elsparkcykelföretagen för anser Skånetrafiken, som nu delar ut engångskoder värda 50 kronor till alla kontoinnehavare som hyr Vois sparkcyklar i Malmö och Helsingborg.

Voi delar samtidigt ut 400 gratis hjälmar till resenärer som vill testa erbjudandet, skriver Sydsvenskan. Erbjudandet pågår fram till den 31 oktober, och hjälmar kan hämtas ut Skånetrafikens kundcenter i Malmö och Helsingborg.

– Vi är intresserade av att förstå hur våra resenärer använder denna typ av kompletterande tjänster och hur vi i framtiden kan samverka för att öka antalet resenärer med kollektivtrafiken och antalet hållbara resor i Skåne, säger Anne Aobadia,  kommunikatör på Skånetrafiken, om det nya samarbetet med Voi

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE