Knarklangare åkte fast efter avlyssning

Publicerad 2020-07-28

Kokain hittades vid en husrannsakan hos 40-åringen.

Malmöpolisen spanade på knarklangaren och avlyssnade hans telefon.

Sedan slog de till med en husrannsakan.

Nu utvisas den 40-årige mannen från Sverige.

Det var i mitten av maj som Malmöpolisen fattade beslut om att gripa en 40-årig man och genomföra en husrannsakan i hans bostad. Beslutet föregicks av en tids spaning och telefonavlyssning, där narkotikaförsäljning gång på gång diskuterats.

I en flaska i en garderob i mannens bostad hittades också nio kapslar innehållandes totalt 87,6 gram kokain.

Förutom narkotikan hittades även vitt pulver som blandas med kokain och mannen hade även tusentals kronor i kontanter i sin plånbok.

Lämnat ”tillrättalagda förklaringar”

40-åringen har själv hävdat att han enbart röker hasch och att han vid ett tillfälle när han avlyssnades agerade mellanhand. Han hävdar även att han inte känt till kokainet som fanns i hans bostad.

Det pulver och plastfolie som funnits hos mannen har han berättat att han använt till mat. Malmö tingsrätt tror dock inte på de ”tillrättalagda förklaringarna” och menar att 40-åringen lämnat märkliga uppgifter.

De pekar även på att mannen ändrat sina uppgifter om kännedom om flaskan med kokain sedan vittnesförhöret och att hans förklaringar kring telefonsamtalen är uppenbara efterhandskonstruktioner.

Fängslas i 20 månader

Tingsrätten menar därför att mannen gjort sig skyldig till kokainförsäljning och dömer honom därför till 20 månaders fängelse för narkotikabrott.

Brottet bedöms dessutom som så pass allvarligt att 40-åringen utvisas från Sverige och förbjuds att återvända till landet inom fem år.

ANNONS