Förskola stängs efter coronautbrott

Publicerad 2020-08-18

En förskola i Kalmar har stängts efter att tre personer smittats och fyra visat symtom för covid-19, rapporterar Barometern.

Beslutet drabbar 90 familjer.

– Vi tar ett snabbt och ganska kraftfullt beslut, säger Mats Linde vid utbildningsförvaltningen till tidningen.

Förskolan Vimpeltorpet i norra Kalmar har stängts för resten av veckan efter att minst tre i personalen smittats med covid-19, rapporterar Barometern. Dessutom har fyra i personalen uppvisat symtom.

90 familjer och 25 personer i personalstyrkan påverkas på Vimpeltorget, som består av två förskolor.

– Vi tar ett snabbt och ett ganska kraftfullt beslut. Det är väldigt ovanligt att stänga förskolor på grund av påverkan det får på andra människors liv att man inte kan lämna sina barn på förskolan, säger Mats Linde, chef för utbildningsförvaltningen i Kalmar kommun, till Barometern.

Om ett barns båda vårdnadshavare har samhällsviktiga arbeten som måste utföras samtidigt kommer barnet även i fortsättningen att kunna lämnas på den aktuella förskolan.

– Vi fördelar inte barnen till andra förskolor. Det hade varit direkt kontraproduktivt. De lämnas där och tas om hand av frisk personal, säger Mats Linde till Barometern.

All personal kommer nu att provtas av region Kalmar. På fredag tas ett nytt beslut om huruvida förskolan ska öppnas, skriver Barometern.

PODD Så när är vi ett vaccin mot coronaviruset

Aftonbladet Daily gästas av professor Matti Sällberg.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen