Siri, 5, dog i misstänkta rattfyllerikrocken: ”Ett tomrum som inte går att beskriva”

Publicerad 2020-08-28

Siri, 5, dog i frontalkrocken utanför Halmstad.

Hennes pappas hyllningstext har delats av tusentals.

Vi försöker fylla tomrummet med alla fina minnen och skratt du gav oss,” skriver pappan.

Siri, 5

Siri, 5, dog i frontalkrocken två mil norr om Halmstad på torsdagskvällen. Hon hade åkt med sin pappa och ettåriga syskon på väg hem till Oskarström när en annan bil plötsligt kommit rakt emot dem.

Det ena fordonet slungades ut i en kohage, det andra körde ner i diket på andra sidan. Siri överlevde inte.

Dagen efter sörjdes femåringen över hela Halmstadsregionen. Sorgen blandades med ilska efter att föraren i den mötande bilen, en man i 50-årsåldern, blåst positivt.

Han misstänks för rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död.

Pappans ord om dottern

Över 2 000 delningar

Familjen har genom farmodern gett Aftonbladet tillåtelse att publicera Siris namn och bild – så att tragedin inte bara blir en siffra i statistiken.

På sin Facebooksida berättar pappan om hur fordonet plötsligt rakt emot dem.

”Min lilla älskade Siri , du har lämnat oss för alltid,” skriver 29-åringen.

”Jag gjorde allt jag kunde för att försöka hålla dig vid liv men en man valde att sätta sig i bilen påverkad och köra fruktansvärt fort på vår sida av vägen och till slut släcka ditt lilla underbara liv du precis fått påbörja.”

Pappans första Facebookinlägg från fredagsmorgonen, med en bild på Siri sittandes på en rosa leksaksbil, hade 16 timmar senare fått 7 000 reaktioner, 2 600 kommentarer och nästan lika många delningar.

Hyllar dottern

”Du lämnar mig med ett sånt tomrum som inte går att beskriva. Det var ju alltid du och jag varje dag,” skriver pappan.

”Kommer sakna dina varma kramar när du mötte mig i dörren, dina tokigheter och idéer om allt. Du ville att pappa skulle sluta jobba så att vi kunde sälja glass tillsammans istället så vi kunde vara ihop hela dagarna.”

Under fredagen uttryckte många på sociala medier stor ilska mot den misstänkte rattfylleristen. Pappan vill hellre minnas Siris sprallighet och öppenhet som gjort att hon ofta haft långa konversationer med främlingar och lämnat ett glatt intryck hos alla hon träffat.

Minnesplats vid vägen

”Ilskan hjälper inte”

”Vi växlar mellan ilska och sorg men mest tomrum och tårar,” skriver han, men lägger till:

”Ilskan hjälper oss inte att få dig tillbaka vår lilla prinsessa , så vi försöker fylla tomrummet med alla fina minnen och skratt du alltid gav oss.”

Siris farmor hyllar räddningspersonalen på Facebook.

”Jag vill av hela mitt hjärta tacka all personal på plats vid olyckan, ett stort tack till de underbara poliserna som följde oss hela kvällen med stor empati och förmedlade saklig information med stor medkänsla. Tack av hela mitt hjärta fast det brustit,” skriver hon.

En kvinna i 60-årsåldern som satt i den andra bilen dog också i kraschen.

Följ ämnen i artikeln