Man skadad i misstänkt skottlossning – en anhållen för mordförsök

Uppdaterad 2020-03-24 | Publicerad 2020-03-23

En man skadades vid en misstänkt skottlossning i Bromsten i nordvästra Stockholm på måndagskvällen.

Polisen slog under natten mot tisdagen till mot minst två adresser och grep en person misstänkt för inblandning i mordförsöket.

Personen anhölls senare.

Det är inte bekräftat om den skadade mannen är skjuten eller inte. Han fördes till sjukhus i ambulans. Det är oklart hur svårt skadad han är.

– Vi fick först samtal om en skadad person, sedan fick vi ytterligare samtal om att personer hört ljud som de tycker låter som skottlossning, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen.

Jagades på gångbanor

Larmet kom 20.57 på måndagen. Flera polispatruller ryckte ut till Bromsten och en omfattande insats inleddes med stöd av polishelikopter.

De misstänkta gärningsmännen försvann från platsen i en bil. Fordonet jagades av polisen på gångbanor i området, enligt Aftonbladets uppgifter. De misstänkta gärningsmännen dumpade sedan bilen i en närliggande stadsdel och fortsatte flykten till fots, enligt uppgifterna.

Polisens insatsstyrka i tillslag

En person greps under natten. Han anhölls senare, misstänkt för mordförsök.

Enligt Aftonbladets uppgifter greps personen i samband med ett av minst två tillslag i Stockholmsområdet under natten mot tisdagen. Polisens insatsstyrka deltog i husrannsakningarna.

Polisen har även genomfört en teknisk undersökning på en misstänkt brottsplats.

Följ ämnen i artikeln