Kommunalråd blev av med håret under coronaklippning

Av: David Peterson

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommunalrådet i Kiruna, Gunnar Selberg (C), ville ha en coronasäkrad klippning. Men något gick snett och plötsligt var det kalt på delar av politikerns hjässa.

– Allt har sitt pris, säger han.

Det var lagom till första advent som Gunnar Selberg ville snygga till frisyren. Sin vana trogen hade han glömt boka frisörstid och satsade i stället på en coronasäkrad klippning i hemmet.

– I de här coronatiderna som vi lever i så måste man coronasäkra saker och ting. Så även hårklippning, säger han i en video som laddats upp på Facebook.

Sedan visar centerpartisten upp sin nya look, en klassisk herrfrisyr vid första anblick men på bakhuvudet är håret delvis borta.

– Det var distanshållare till apparaten som råkade lossna, men håret växer ju ut igen, säger Gunnar Selberg.

Kommunalrådet i Kiruna, Gunnar Selberg (C).
Foto: Privat
Kommunalrådet i Kiruna, Gunnar Selberg (C).

Behåller håret

Han tänker varken snagga av sig resten av håret eller försöka kamma över flinten.

– Det kan vara lite kul med variation på frisyren, flinten kanske kommer förr eller senare så det här kanske får ses som övning. Att försöka täcka över flinten har jag sett att en del försöker göra, men det brukar inte bli bra, säger Gunnar Selberg.

Foto: Karin Wesslén/TT
Gunnar Selberg (C), kommunalråd i Kiruna.

”Uppdatera utrustningen”

Det var länge sen Gunnar Selberg besökte en riktig frisör, mest för att det kan vara svårt att få tag på klipptider i Kiruna, enligt honom. Och trots det senaste hårmissödet kommer Selberg fortsätta klippa sig hemma.

Foto: Privat
Rakapparaten – boven i dramat.

– Men vi kanske får uppdatera utrustningen, säger han.

Gunnar Selberg vill dock poängtera att landets frisörer säkert kan klippa folks hår under säkra former, trots den rådande pandemin.

– Vi måste också tänka på att stötta företagarna. Vi kanske till och med ska välja det alternativet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN