Lantligt läge för 3 miljoner toppar klicken i Uppsala

Publicerad 2021-01-12

Rött hus med en tomt på nästan 3 000 kvadratmeter klickades mest i Uppsala förra veckan.

Huset i Fredrikslund är till salu för 3 miljoner.

Här är bostäderna i Uppsala som toppar klicktoppen på Hemnet under vecka 1.

20-talshus med lantligt läge.

1. Fredriksholm/Vattholma, Uppsala

Pris: 2 995 000 kronor. Antal klick: 7 875. Mäklare: Bjurfors Uppsala.

Bostaden som toppar klicktoppen i Uppsala under vecka 1 är detta röda hus med ett lantligt läge i Fredrikslund. Huset är 113 kvadratmeter stort och har sex rum. På första våningen finner vi bland annat ett badrum, två sovrum, ett vardagsrum, allrum och kök med kakelugn. På ovanvåningen finns två sovrum samt en toalett.

Tomtarean ligger på hela 2 970 kvadratmeter. Här finns bland annat ett uthus.

Huset byggdes runt sekelskiftet och är till stor del renoverat med modernt kök och badrum. Avloppet behöver dock eventuellt göras om, enligt mäklarens beskrivning av huset.

Utsikten från huset lyfts fram.

2. Knutby, Uppsala

Pris: 1 295 000 kronor. Antal klick: 4 776. Mäklare: Svensk Fastighetsförmedling.

Detta hus på 55 kvadrat ligger nära sjön Giningen i Knutby. Huset byggdes år 1983 och beskrivs som ett fritidshus med permanent standard, med isolerade ledningar till vatten och avlopp till vattentoalett. Här finns två sovrum, ett duschrum med wc, ett. Vardagsrum samt kök. Centralt i huset finns en öppen spis. Från vardagsrummet når du uteplatsen i trädgården, med utsikt över vattnet. Tomtarean ligger på 2 044 kvadratmeter och vid intilliggande betesmark där boskap betar under sommaren. 

Röd 20-talsvilla i Vänge.

3. Vänge, Uppsala

Pris: 4 995 000 kronor. Antal klick: 4 458. Mäklare: Notar.

Denna bostad var den mest klickade bostaden unnder vecka 53, då den klickades över 10 000 gånger – denna veckan tar den återigen plats i klicktoppen. Villan hittar vi i närheten av Fiby urskog, 15 minuter utanför centrala Uppsala. Huset byggdes 1925 och är på närmare 200 kvadratmeter stort. Villan rymmer åtta rum, fördelat på två plan.

På första våningen finns vardagsrum med kakelugn, ett kök med vedspis samt matrum och badrum. På ovanvåningen finns ett allrum, fyra sovrum och ytterligare ett badrum. På tomten finns ett förråd och uthus med vedeldad bastu och dusch om cirka 20 kvadratmeter.

Kedjehus i Sunnersta.

4. Sunnersta, Uppsala

Pris: 5 300 000 kronor. Antal klick: 4 411. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling Uppsala.

Detta kedjehus på ett plan och med inredd källare byggdes år 1972. Villan har en boarea på 109 kvadrat och biarea (källaren) också på 109. Tomtarean ligger på 630 kvadratmeter. 

På entréplan finner du hall, kök med matplats, ett stort vardagsrum, tre sovrum och ett badrum. I källarvåningen finns ett sovrum, allrum, duschrum, en tvättstuga samt gillestuga. Trädgården är belagd i söderläge, och det finns en stenbelagd uteplats i direkt anslutning till huset. På tomten finns garage samt uppställningsplats. 

Nybyggd villa.

5. Årsta, Uppsala

Pris: 7 490 000 kronor. Antal klick: 4 363. Mäklare: Mäklarfirman Widerlöv & Co.

Denna nybyggda villa stod klar 2020. Villan är 163 kvadratmeter stor och har sex rum. På entréplan finns två sovrum, ett badrum, tvättrum och kök med öppen planlösning till vardagsrum där braskamin finns. På ovanvåningen finns ett allrum, en wc och två sovrum. I trädgården finns en cirka 60 kvadratmeter stor altan. Tomtarean ligger på 822 kvadratmeter. Varmbonat garage finns.

Följ ämnen i artikeln