Camilla: Prins Philip är "aningen bättre"

TT-AFP

Publicerad 2021-03-03

Prins Philips tillstånd har förbättrats, säger prinsens svärdotter Camilla, hertiginnan av Cornwall. Arkivbild.

Prins Philips tillstånd är "aningen bättre", säger prins Charles hustru Camilla till brittiska medier. Hennes 99-årige svärfar prins Philip har varit inlagd på sjukhus i mer än två veckor.

Under ett besök på en vaccinationsklinik i London sade Camilla, som har titeln hertiginnan av Cornwall, att Philip flyttats till en hjärtklinik och att han har ont, men att hans tillstånd förbättrats litegrann.

– Vi håller tummarna, sade hon till den församlade presskåren.

Prins Philips sjukhusvistelse är den längsta hittills i hans liv och kan potentiellt innebära att han, med tanke på hans höga ålder, hastigt försämras. Han fördes till ett privat sjukhus i London den 16 februari och enligt brittiska hovet väntade man sig då att han skulle vara inlagd "några få dagar".

Prinsen ska lida av något slags infektion, men närmare detaljer har hovet inte velat lämna. I måndags flyttades han till hjärtkliniken för att undersökas på grund av tidigare problem med hjärtat. 2011 genomgick han en bypass-operation.

Enligt det brittiska hovet väntas drottning Elizabeth II:s make stanna kvar på sjukhus hela veckan. Den 10 juni fyller prins Philip 100 år.