Tinas kompis dog i frontalkrocken i Degerfors: ”Så overkligt”

Uppdaterad 2021-04-25 | Publicerad 2021-04-24

DEGERFORS. En kvinna kämpar för sitt liv efter frontalkrocken i Degerfors.

Två män och en ung kvinna dog i samband med olyckan.

En av dem var 19-åriga Tina Anderséns vän.

– Det är så overkligt. Hon försvann så fort. Hon hade hela livet framför sig, säger Tina.

Längs länsväg 205 norr om Degerfors ligger blommor, mjukisdjur, tända ljus och bråte efter två demolerade bilar. Snöblandat regn varvas med sol och brandlukt från den bil som fattade eld i samband med olyckan.

Frontalkrocken strax före midnatt natten mot lördag släckte tre människors liv. En av dem var en ung kvinna och vän till Tina Andersén, 19.

– Det är så overkligt. Hon försvann så fort. Hon hade hela livet framför sig. Jag träffade henne för två dagar sedan. Och det var sista gången jag såg henne, säger Tina Andersén.

Olyckan skedde på väg 243 mellan Karlskoga och Degerfors.

Efter dödsbeskedet har hon tagit sig till den plats där hennes vän befann sig sin sista stund i livet.

– Hon fanns där när ingen annan fanns där för mig. Och nu finns hon inte här. Det är så jävla jobbigt, säger Tina Andersén.

Frontalkrockade vid omkörning

Även Ida Johansson, 22, och Victor Isaksson, 24, är på olycksplatsen för att tända ljus. Ida kände också den unga kvinnan som dog.

– Jag jobbade natt och fick veta det då. Det är så himla hemskt. Hon var så fin och snäll. Jag blir ledsen och samtidigt så himla arg att något sånt här händer. Hon var så ung, säger hon.

Dödsolyckan inträffade i samband med en omkörning. En personbil körde om en annan bil i höjd med Norrhult mellan Degerfors och Karlskoga. Enligt polisen ska hastigheten ha varit mycket hög.

I mötande riktning färdades en bil med en man i 30-årsåldern och två unga kvinnor. Mannen och en av kvinnorna dog i samband med kollisionen. Den andra kvinnan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter och vårdas för allvarliga skador. Den omkörande bilen kördes av en ensam man i 35-årsåldern. Bilen började brinna i samband med kollisionen och han avled på plats.

”Berör en hel bygd”

Under lördagen har flera lokala invånare stannat till vid olycksplatsen.

– Det är främst så onödigt att något sånt här ska behöva hända. Det är riktigt tragiskt och det berör en hel bygd, säger en man som kommit dit för att tända ljus.

Kyrkan i Degerfors har hållit öppet under lördagen. På grund av coronapandemin och trängselrestriktioner öppnas inte någon särskild samlingslokal.

– Man kan alltid söka stöd hos kyrkan. Vi är här för att stötta och lyssna om någon vill och behöver samtala, särskilt vid en sådan här tragisk händelse. På grund av pandemin sker det på coronasäkert sätt, säger Monica Mannberg, tillförordnad kyrkoherde Degerfors-Nysunds församling.

LÄS VIDARE

Tre döda i bilolycka utanför Degerfors – Aftonbladet på plats vid olycksplatsen

Följ ämnen i artikeln