17-åring begärs häktad efter dödsskjutning av polis

Advokaten: Han nekar till brott

Uppdaterad 2021-07-05 | Publicerad 2021-07-03

Den anhållne 17-åringen som misstänks för mord på polismannen i Biskopsgården i Göteborg har begärts häktad, meddelar Åklagarmyndigheten.

Han är misstänkt på sannolika skäl för mord.

– Han nekar till de misstankarna som har framförts mot honom, säger hans advokat Hans Palm till Aftonbladet.

Efter en intensiv polisjakt grep polisen en 17-åring misstänkt på sannolika skäl för mord på en polis som sköts till döds i Biskopsgården på onsdagskvällen.

Han greps vid 14.15 och fördes till polishuset i Göteborg. På lördagen begärde åklagaren att 17-åringen skulle häktas, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

17-åringen har förhörts och är på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök. Han nekar till anklagelserna.

Polisen har tidigare sagt att man inte utesluter fler gripanden de närmaste dagarna. Tidigt under lördagsmorgonen hade inga nya gripanden skett, sa kammaråklagare Ulrika Åberg till TT.

– Just nu finns det inget nytt att säga. Det är ingen skillnad mot i går, säger hon.

Åklagaren har tidigare uppgett att den misstänkte 17-åringen är hemmahörande i Biskopsgården och att han ”finns i konfliktmiljön”.

17-åringens försvarare vill inte ge några ytterligare kommentarer.

– Han nekar till de misstankarna som har framförts mot honom, säger Hans Palm till Aftonbladet.

Flera konflikter i miljön

Motivet är fortfarande oklart och enligt polisen är det för tidigt att säga vad det kan ha varit. Utredningsledaren Anna Bergkvist sa vid en presskonferens på fredagen att man inte tror att den dödade polismannen var den tänka måltavlan.

– I miljön finns flera konflikter som pågår, utifrån vad vi vet knyter vi det dit, har kammaråklagaren Ulrika Åberg tidigare sagt.

Polisen har haft en stor närvaro i området kring Biskopsgården efter dödsskjutningen, bland annat genom helikopter och hundpatruller. Stora resurser har även lagts på utredningen av dödsskjutningen.

Aftonbladet har sökt kammaråklagare Ulrika Åberg som meddelar att hon inte kommer ge några ytterligare kommentarer innan häktningsförhandlingen.

PODD Polisen: Möts dagligen av våld och hot

Aftonbladet Daily med Tomas Stjernfeldt på Polisförbundet.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen