Ytterligare elev död efter skoldåd i Michigan

TT-AP

Publicerad 2021-12-01

Polis tar hand om anhöriga efter dödsskjutning i Michigan.

En fjärde person har avlidit efter en skottlossning på en gymnasieskola norr om amerikanska Detroit på tisdagen.

Skytten, en 15-årig pojke, anklagas för en lång rad brott, men uttalar sig inte.

När polisen kom till skolan Oxford High, i orten Oxford i den sydöstra delen av delstaten Michigan, mötte de den misstänkte 15-åringen i en korridor. Han sträckte händerna i luften och greps.

Då hade en rad personer skjutits. Två flickor, 14 och 16 år gamla, dog på plats. En 16-årig pojke dog i en polisbil på väg till sjukhuset och en 17-årig pojke avled av sina skador på sjukhus.

Sju elever som är mellan 14 och 17 år gamla vårdas ännu på sjukhus med skottskador och flera av dem uppges vara väldigt illa däran.

Den 15-årige skytten anklagas formellt för fyra överlagda mord, sju mordförsök, samt för vad som betraktas som en dödlig terrorhandling. Motivet är ännu oklart.

– Personen som har mest insyn och motivet klart för sig pratar inte, säger Michael Bouchard, polischef i Oakland County, vid en presskonferens.

15-åringen var beväpnad med pistol som hans pappa hade köpt fyra dagar tidigare, samt flera magasin.

Det finns ”ett berg av digitala bevis”, enligt förundersökningsledare Karen McDonald. Pojken har bland annat poserat med pistolen på bild och övningsskjutit under den gångna veckan. Innan dådet uppges det ha florerat hot i sociala medier.