Byn i sorg – sexårig pojke blev påkörd av skolbuss

Publicerad 2021-12-17

På torsdagskvällen samlades många i Hjärsås kyrka. På olycksplatsen har folk lämnat gosedjur och tänkt ljus för att hedra pojken.

En sexårig pojke dog efter att ha blivit påkörd av en skolbuss i skånska Hjärsås.

Nu sörjer byn, som bara har ett par hundra invånare.

– Hur kunde detta hända? säger prästen Christer Frostensson till SVT Nyheter Skåne.

Olyckan inträffade vid 14-tiden på torsdagen i den lilla byn Hjärsås i Östra Göinge. Strax efter klockan 18 meddelade polisen att pojken dött till följd av olyckan.

På torsdagskvällen samlades många bybor i kyrkan. På olycksplatsen har folk lämnat gosedjur och tänt ljus för att hedra pojken.

– Det engagerar alla. Även om man inte personligen känner de drabbade så finns man ändå nära varandra på ett helt annat sätt än om något sånt här händer i en större stad. Detta berör alla och det märktes tydligt igår kväll, säger Christer Frostensson, komminister i Glimåkra-Hjärsås pastorat, till SVT.

Bussbolaget: ”En chock”

Omständigheterna kring olyckan är fortfarande oklara. Enligt uppgifter till SVT ska pojken ha blivit påkörd när bussen skulle vända.

Polisen bekräftade på fredagsmorgonen att busschauffören är misstänkt för vållande till annans död.

– Det här är en chock och en fruktansvärt tragisk händelse. Vi tänker på de anhöriga och de som drabbats av den här olyckan, säger Simon Sandberg, kommunikationsansvarig på Bergkvarabuss, till SVT.

Bussbolaget har aktiverat krisstöd till sina anställda.