Tiotal döda i busskrock i Slovakien

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Slovakisk räddningstjänst via AP/TT
En ambulanshelikopter vid olycksplatsen nära orten Nitranske Hrnciarovce utanför staden Nitra.

Minst tolv människor har omkommit i en svår trafikolycka i Slovakien.

En lastbil krockade med en buss med skolelever, som kraschade ned i ett dike.

Olyckan inträffade utanför staden Nitra, ungefär nio mil öster om huvudstaden Bratislava i den västra delen av Slovakien. Det hade regnat kraftigt och fordonen färdades på en mindre landsväg utan mitträcke när lastbilen körde in i sidan av bussen.

De flesta av bussens passagerare var skolelever i gymnasieålder och många satt fast när bussen låg på sidan i diket efter kraschen, enligt polisen.

– Mestadels tonåringar, andraårselever, var ombord på denna linjebuss från Nitra till Jelenec, säger Michal Varga vid räddningstjänsten i Nitra till AFP.

Åtminstone fyra av dödsoffren var minderåriga, säger Slovakiens hälsominister Andrea Kalavska inför ett pressuppbåd vid olycksplatsen.

Räddningsmyndigheterna uppgav i ett tidigt skede att 13 personer omkommit, men reviderade senare detta till tolv. 17 personer uppges ha skadats.

Lastbilen var lastad med grus och jord och den misstänks ha varit överbelastad.

"Runt 30 brandmän är på plats för att hjälpa de skadade", meddelade räddningstjänsten via Facebook i ett tidigt skede av räddningsinsatsen.

Slovakiens premiärminister Peter Pellegrini säger att han avbryter sitt pågående statsbesök på Cypern och reser hem med anledning av trafikolyckan. Den är den dödligaste i landet sedan 2009, då tolv personer omkom när ett tåg körde in i en buss.

Publicerad:

LÄS VIDARE