Bion i Karlskoga inför nytt koncept

Besökarna flyr på grund av corona

Publicerad 2020-03-18

Genrebild.

Biografen i Karlskoga har tappat besökare den senaste veckan. Fortsätter det i här takten kommer den bara att klara sig i cirka två veckor till. Därför har man nu infört ett nytt bio-koncept.

Coronaviruset påverkar mer eller mindre alla på olika sätt och viss. Hos de små biograferna har antalet besökare minskat kraftigt den senaste veckan. Därför har bion i Karlskoga infört ett nytt koncept för att försöka locka besökare. Från och med fredag får de som vill gå på bio önska själva när de ska titta på film i lokalerna.

– Får vi ihop minst sex besökare vid lite olika visningstillfällen går vi åtminstone inte minus. I den stora salongen, med plats för 235 besökare, släpper vi in max 40 personer, så att det blir minst två meter mellan besökarna, säger Håkan Enock, biografansvarig, till SVT.

För som det är just klarar de sig kanske bara 2-3 veckor till.

Så önskar du visningstid

Vanligtvis brukar biografen ha tre tidiga och tre sena föreställningar och visar fyra-sex filmer varje dag i salongerna.  Men från och med fredag testar de alltså det nya konceptet. Via hemsidan kan besökarna önska när de vill komma till lokalerna för film, mellan klockan 08.00-20.00.

– Vi kommer att lägga upp det aktuella bioprogrammet och komplettera med gamla filmer som vi får visa efter diskussioner med filmbolagen. Alla biografer sitter ju i samma sits nu, och vi måste åtminstone försöka dämpa effekterna av krisen.

Bion är helt självfinansierad.

– Så vid sidan av det här drar vi nu i lite olika trådar för att undersöka vad vi kan få hjälp med, säger Håkan Enock till SVT.