Okända detaljerna från bröllopsfesten

Uppdaterad 2015-06-15 | Publicerad 2015-06-14

Korv, läder och genant stämning.

Här är de hittills okända detaljerna från Carl Philips och Sofias bröllopsfest.

När Carl Philips och Sofias bröllopsfest slutade var succén ett faktum. Den började dock desto mer trevande, kan Aftonbladet avslöja.

Till huvudrätt bjöds det på stekt lättrimmad gös från Hjälmaren. Serveringspersonalen började med att ställa fram tallrikar med garnityr, men när det sedan dröjde innan fisken kom in trodde flera utländska gäster att garnityren utgjorde själva varmrätten och började äta. När fisken till slut kom in cirka tio minuter senare uppstod en mycket genant stämning, berättar en festdeltagare.

Efter middagen kom festen ändå igång ordentligt. Många tog av sig skorna och dansade barfota. Männen tog av sig sina frackflugor och vevade med dem i luften medan andra viftade med servetter, berättar en festdeltagare.

Tyskarna övertygade

En annan humörhöjare var de gåvor som alla festdeltagare fick ta med sig hem: ett läderarmband med brudparets sigill och en aftonväska i svart läder designad av Birgitta Löwendahl med sigillet tryckt i roséguld.

Stämningen på festen beskrivs överlag som väldigt avslappnad. Det spelade ingen roll om festdeltagarna var kungligheter eller från Älvdalen, alla festade och minglade med varandra.

– Det var en helt otrolig kväll och brudparet bjuder på sig själva, helt fantastiskt, säger en av gästerna som anlände till Grand Hôtel vid 03.20-tiden.

Bland de mest dansglada nämns de tyska kungligheterna. Prins Leopold, som är Carl Philips gudfar, och hans fru Ursula gav allt på dansgolvet. De norska kungligheterna uppges dock ha tagit det lugnare.

Total extas

När det var dags för vickning tog gästerna en paus från dansandet. De serverades Janssons frestelse i miniatyrformar, vällagrad ost, renbog, norrländsk korv och tunnbröd. Plötsligt kom Carl Philip, ställde sig på en stol och började ropa att de skulle avbryta vickningen för att Avicii skulle spela. När den världsberömda dj:n sedan kom igång dansade Carl Philip och Sofia som om det inte fanns någon morgondag. En festdeltagare berättar att båda verkade vara i total extas och aldrig slutade skratta.

Även drottning Silvia strålade av lycka hela kvällen och var pådrivande under dansen. Kungen var också mycket glad och minglade loss ordentligt. Kungaparet lämnade inte Stockholms slott och bröllopsfesten förrän strax efter klockan halv sex på morgonen.

Då var det bara några frackflugor kvar på dansgolvet.

Följ ämnen i artikeln