Flygstrejk fortsätter till fredag

Av: Ebba Thornéus

Publicerad:
Uppdaterad:

Lufthansas kabinpersonal kommer strejka fram till midnatt på fredag uppger fackförbundet UFO. Även långflygningarna kommer nu att påverkas.

Enligt UFO är det senaste budet från Lufthansa inte tillräckligt bra för att avbryta strejken.

Under måndagen ställdes därför 1 000 flygningar in och sammanlagt påverkades runt 110 000 resenärer av strejken som nu uppges pågå fram till fredag enligt DI.

Långflygningar påverkas

Flygplatserna i Frankfurt, Düsseldorf och München berörs av strejken. Även flygbolagets långflygningar, som tidigare undantagits strejken, kommer nu att påverkas i större utsträckning än tidigare. Enligt DI ska strejken, som nu är inne på sin fjärde dag, kosta Lufthansa närmre 10 miljoner euro om dagen, vilket motsvarar cirka 93 miljoner svenska kronor. 

32 svenska flygningar påverkas

Enligt Ulf Wallin, pressansvarig på Swedavia, kommer med största sannolikhet onsdagens flygningar att ställas in. Sammanlagt förväntas 32 flygningar totalt i båda riktningarna att påverkas under onsdagen, 14 från Landvetter och 18 från Arlanda.

– De säger att alla flygningar kommer att påverkas, vilket innebär att det inte blir några flygningar till och från Sverige heller. Men i dagsläget vet vi inte mycket mer än så.

Swedavia hänvisar därför resenärerna att själva söka information hos Lufthansa om vad som gäller för just deras flyg.

Tar strejken med ro

Trots att strejken påverkar i snitt 150 personer per flygning är Ulf Wallins uppfattning att de svenska resenärerna hanterar strejken bra.

–Vår uppfattning är att folk bokas om i största grad och generellt känns det som att resenärerna hanterar det bra. Det har inte varit något kaos ute på flygplatserna.

Publicerad: