Svenskarna rånade norsk guldbutik – slutade i dramatisk biljakt

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Svenskarna rånade guldsmedsbutiken på över sex miljoner norska kronor. Det hela slutade i en kaotisk biljakt genom Oslos gator.

Nu har norsk polis släppt en film från den dramatiska jakten.

I juli förra året utsattes den norska guldsmedjebutiken ”Thune” i centrala Oslo för ett mångmiljonrån mitt på ljusa dagen. Det var vid halv tolv-tiden som två beväpnade män på moped körde fram till guldbutiken och blockerade ingången för förbipasserande, rapporterar norska Dagbladet.

Männen som bar svarta kläder och maskering tvingade kunder och butikspersonal att samlas i ett bakomliggande rum, för att sedan gå loss med en hammare och kofot på butikens glasmontrar.

Sköt varningsskott i taket

Rånarna var ute efter smycken och klockor från bland annat märkena Omega och Breitling. I en svart bag fick de med sig varor för över sex miljoner norska kronor.

När gärningsmännen till sist lämnade butiken avlossade de ett varningsskott i taket, men ingen kom till skada. Sedan flydde de båda männen på mopeden.

Förbipasserande tvingades fly undan

Strax efter 11.30 fick norsk polis larm om det pågående rånet och en biljakt efter gärningsmännen inleddes. I en film som norsk polis släppte i början av veckan kan man se hur rånarna svänger in i park med polisen hack i häl. Ett flertal personer som då är ute och promenerar i parken tvingas plötsligt fly undan den kaotiska jakten.

Till sist lyckas norsk polis stoppa mopeden och gärningsmännen grips på platsen. Rånarna visade sig båda vara svenskar i 20–30-årsåldern och har båda nu erkänt att de gjort sig skyldiga till rånet.

Under måndagen denna vecka inleddes rättegången mot svenskarna i norsk tingsrätt, rapporterar norska VG.

Publicerad:

LÄS VIDARE