Lurigt regnområde drar in över Uppsala

Publicerad 2020-07-24

Det soliga vädret som många vaknade till på fredagen lär inte hålla i sig.

En och annan lättare skur, men även ett lurigt regnområde väntas dra in över Uppsala i helgen.

Det blir 20 grader och sol på lördag, enligt väderprognosen.

Det var klarblå himmel på en del håll i Region Uppsala på fredagsmorgonen, men under resten av dagen och helgen väntas ett och annat moln på himlen.

– Det är sol nu till en början, men sedan har vi en del moln som väntas röra sig in över regionen norr ifrån, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

Lättare regnskurar

Under eftermiddagen blir det tidvis en del moln och kanske även lättare regn på en del håll.

– Men det blir lokalt och det ser ut som att det mest kommer att vara uppehåll i det här området i dag.

Temperaturmässigt hamnar vi runt 18 grader under fredagen med svag till måttlig, nordvästlig, vind.

Temperaturerna stiger sedan något och hamnar runt 20 grader på lördag. Då blir det även mindre blåsigt, med svag vind. Det blir tidvis rätt soligt, men på eftermiddagen kan det växla mycket mellan sol och moln. Lokalt kan det även komma någon skur, enligt prognosen.

Lurig regnskur på söndag

Inför söndagen är detaljerna kring vädret mer osäkra. Det ser ut som att solen tittar fram på morgonen, men att regn sedan närmar sig västerifrån.

– I nuläget ser det ut som att det inte kommer in över det här området förrän söndag kväll. Men det är lite lurigt och kan även komma lite tidigare på dagen, säger meteorologen.

Mellan fem och 10 millimeter regn väntas falla över regionen under dagen. När regnet rör sig in kan det även bli måttlig vind med lite vindbyar. Överlag kommer det dock inte bli så blåsigt i Uppsala som får temperaturerna på upp emot 20 grader även på söndagen.

Någon extremvärme väntas inte dra in under de närmsta veckorna.

– De här maxtemperaturerna som vi har nu är normala för den här tiden på året i det här området och ser vi tio dagar framåt så har vi inga högre temperaturer på prognosen.

Följ ämnen i artikeln