Polisen söker bil efter 12-årings död

TT

Publicerad 2020-08-03

Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka blev skjuten vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm natten mot söndagen.

Polisen söker uppgifter om en vit kombibil i utredningen om dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka under natten mot söndag.

Ett antal personer har hämtats in till förhör men i nuläget har polisen inte gripit någon för skjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka, Norsborg, söder om Stockholm i helgen.

– Vi är särskilt intresserade av en vit bil, någon typ av skåpbil. Vet man något om den ska man kontakta polisen, eller om man hört eller sett något annat om mordet, säger Palle Nilsson, tillförordnad biträdande polisregionschef, i SVT:s Morgonstudion.

Han vill inte kommentera om flickan var måltavlan och säger att man inte vill gå ut med uppgifter som riskerar att förstöra utredningen.

– Gärningsmännen har visat en total likgiltighet inför människors liv när man öppnar eld på en plats där flera människor befinner sig, säger Nilsson.

Polisens presstalesperson Eva Nilsson förtydligar för TT att det handlar om en vit bil av kombimodell, inte en skåpbil som tidigare rapporterats. Polisen låser sig inte vid något specifikt bilmärke när man söker upplysningar från de som kan ha sett fordonet.

Uppgifter: Kan ha varit ute med hunden

Polisen har under inledningen av utredningen varit förtegen om händelsen och inte velat berätta vilka fynd som har gjorts.

– Jag kan inte säga det på grund av sekretess, men det finns kameror på platsen som är intressanta, så det kommer att finnas bildmaterial som vi kommer kunna analysera, sade Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm, tidigare till TT.

Det cirkulerar flera uppgifter om omständigheterna kring händelsen. Enligt obekräftade uppgifter till SVT ska flickan ha varit ute och gått med hunden. Enligt uppgifter till Expressen var måltavlorna två män från ett kriminellt nätverk och skott mot männen ska ha avlossats från en bil som körde in vid macken.

Damberg: Fler poliser och skärpta straff

Inrikesminister Mikael Damberg (S) har tidigare sagt att han reagerar på mordet med "bestörtning och avsky".

"Jag är medveten om att inga ord är tillräckliga för den som förlorat ett barn på detta fruktansvärda sätt, men jag vill ändå säga att våra tankar går till er och att vi delar er sorg i denna svåra stund. Från regeringens sida kommer vi fortsätta att med kraft bygga ut samhällets förmåga att bekämpa brottsligheten med fler poliser, skärpta straff och förebyggande arbete", sade han i en kommentar till TT.

Rubriceringen på förundersökningen gäller mord. Ingen har ännu frihetsberövats.

Följ ämnen i artikeln