Svensk misstänkt för trippelmord i Barcelona

Svensken i Barcelona är misstänkt för tre mord

Våldsturné i den spanska staden

Av: 

Andreas Ekström

Michael Toll

NYHETER

Den svenske man som är gripen i Barcelona är nu misstänkt för totalt tre mord.

Spansk polis har vänt sig till sina svenska kollegor för att kunna skapa sig en bild av vem den misstänkte trippelmördaren är.

Den spanska tidningen El País skriver att polisen i Barcelona söker samarbete med polisen i Sverige. Detta efter att en svensk man i 30-årsåldern, hemmahörande i Svealand, greps i Barcelona på måndagen efter att ha begått flera våldsdåd.

Först ska mannen ha rånmördat en äldre man, tänt eld på hans lägenhet och sedan flytt från bostaden via balkongen. Därefter ska han ha mördat en äldre kvinna innan han avslutade med att hugga ner en man i 50-årsåldern med kniv.

På onsdagen meddelade spanska medier att den knivhuggna mannen hade avlidit av skadorna.

I samband med knivdådet greps svensken. Polisen misstänker att alla tre morden hör ihop då signalementet på mannen stämmer väl överens med personen som flydde från lägenheten.

Han ska ha haft shorts eller trekvartsbyxor och en svart hjälm och man ska även ha hittat stöldgods, rapporterar El País.

Greps med stöldgods

Den spanska tidningen El Caso skriver att polisen i samband med gripandet hittade flera saker som tillhörde den mördade kvinnan, bland annat id-kort och smycken.

Efter att mannen gripits fördes han till sjukhus. Där förhördes han men enligt El País ska han ha varit mycket förvirrad vid förhöret och talat osammanhängande.

I nuläget är det oklart vad den svenska mannen har gjort i Barcelona. Man har varken hittat vänner eller familj till honom och man vet inte heller hur länge han har varit i staden. Spansk polis har inte hittat den svenska mannen i några register och har nu bett den svenska polisen om hjälp.

Svensk polis säger dock till Aftonbladet att ”det här är en fråga för spansk polis och därför hänvisar vi dit”. Aftonbladet har sökt polisen i Barcelona.

Barcelonas borgmästare, Ada Colau, har uttalat sig om händelsen och hon är mycket orolig, skriver den Barcelonabaserade tidningen La Vanguardia.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Svensk misstänkt för trippelmord i Barcelona

LÄS VIDARE

Uppgifter i spansk media: Svensk misstänkt för dubbelmord i Barcelona

ÄMNEN I ARTIKELN

Svensk misstänkt för trippelmord i Barcelona

Barcelona

Mord

Våldsbrott

Brott

Spanien

Rån