Uppgifter: Polisen fruktar nya dåd – bevakar centrala adresser

Publicerad 2023-01-19

Polisen fruktar nya sprängdåd och skjutningar.

Nu sätts flera hotade adresser i centrala Stockholm under bevakning, enligt Aftonbladets uppgifter.

På adresserna finns personer med koppling till gängmiljön, enligt uppgifterna.

Stockholm har skakats av en rad sprängningar och skjutningar den senaste tiden.

Dåden har skett tidigt på morgonen och sprängladdningarna är kraftfullare än de som använts tidigare.

Polisen befarar att fler explosioner kommer att ske inom kort och att någon ska komma till skada. Nu har flera adresser i centrala Stockholm, som bedöms vara hotade, satts under bevakning, enligt Aftonbladets uppgifter.

Polisen utreder en explosion vid en restaurang i centrala Stockholm.

Misstänkt knarkkung måltavla

Polisen misstänker att flera av sprängningarna har kopplingar till varandra. En kamp om narkotikamarknaden pågår och dåden har riktats mot kriminella och deras familjer för att skrämmas, enligt Aftonbladets uppgifter.

Efter sprängningen i Kista.

Sprängningen vid företagsfastigheten i Kista natten mot onsdag och explosionen vid en restaurang på Södermalm i Stockholm, natten mot tisdag, misstänks ha kopplingar till samma måltavla, enligt Aftonbladets uppgifter.

Polisen misstänker att mannen styr narkotikahandeln i Sundsvall och att ett rivaliserande nätverk nu är ute efter honom.

Befinner sig utomlands

Han har dömts för flera brott, däribland narkotikabrott och grovt vapenbrott och befinner sig just nu utomlands, enligt uppgifterna. Dåden ska ha riktats mot människor i hans närhet för att skrämma honom.

Polisen uppger att man tar sprängningarna på allvar och trappar upp sin närvaro i området som drabbats för att öka tryggheten.

– Vi har trygghetsinsatser i områden och ökar bemanningen. Vi har en hög synlighet, säger vakthavande befäl Jens Mårtensson.