Uppsala

Så blir vädret i Uppsala i helgen

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Sol, regn och kanske en liten snöby.

Det väntar under de kommande dagarna i Uppsala.

Nu under fredagsmorgonen finns risk att en liten snöby hinner dra in över Uppsala innan lågtrycket fortsätter österut, enligt Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

– Om det kommer en liten snöby så är det under morgonen eller förmiddagen när det är ganska kallt. Men troligtvis är det mer regn som faller och det försvinner sedan ganska tidigt under förmiddagen och följs av en hel del sol framåt lunch, säger han.

Efter att regnområdet passerat så ser det ut att slå om till nordliga vindar. Lite kyligare luft drar då in och temperaturerna väntas inte komma upp i mer än 5–6 grader under dagen.

Under natten till lördag sjunker temperaren ytterligare, och det finns risk för frost. Följande morgon eller förmiddag blir dock något varmare och kan bjuda på en del regn.

– Det är lite osäkert om det här regnområdet rör sig lite mer söderut, så att det knappt träffar Uppsala, men i nuläget ser det ut att passera området under dagen, säger meteorologen.

Uppemot 11 grader på söndag

Temperaturerna ser ut att hamna på samma nivå som under fredagen och efter den mindre regnskuren så ökar solchanserna framåt kvällen.

Under söndagen sedan så väntas varmare luft dra in.

– Det är lite mildare temperaturer som hittar upp under söndagen, vilket man troligtvis märker av redan på morgonen, säger Sjöstrand.

Under dagen kan det bli uppemot 10–11 grader, men blåsigt. Framför allt under eftermiddagen då friska vindar från sydväst ser ut att svepa in över Uppsala. Det blir också molnigt, även om solen kan titta fram en liten stund under dagen.

Temperaturen sjunker igen

Nästa vecka sedan så väntar liknande väder, även om en del mornar även kan bjuda på en del dis och dimma. Överlag blir det milt, lite småblåsigt med sydvästliga vindar och temperaturer uppemot 10–11 grader till och med torsdag, enligt prognosen.

– När vi närmar oss onsdag torsdag så ser det ut som att solchanserna blir lite större. Så det blir en del sol åtminstone, säger meteorologen.

Men mot slutet av veckan, under fredagen eller lördagen, ser ett mer sammanhängande regnområde ut att passera och temperaturerna sjunker igen, till 5–10 plusgrader.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Uppsala universitet: ”Ingen anledning till panik”

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Väder

Väderprognos