Massgrav hos ex-polis – befaras innehålla 40 döda

Publicerad 2021-05-21

Hugo Ernesto Osorio Chávez, 51, den misstänkte seriemördaren.

Folkmassan utanför Hugo Ernesto Osorio Chávez, 51, hus i Las Flores vill ha svar.

Finns deras anhöriga i massgraven som hittats på ex-polismannens bakgård?

Mirna Cruz Lima, 57, hennes dotter Jacquelin, 26, och två män hittades mördade tidigare i maj i El Salvador. Spåren ledde till den tidigare polismannen Hugo Ernesto Osorio Chávez, 51, i Chalchuapa.

51-åringen erkände dubbelmordet. Men när utredningen gick vidare avslöjades en mörk hemlighet – på hans bakgård hittades en massgrav.

Sedan i måndags har kvarlevorna efter 27 personer hittats, El Universal. De allra flesta tros vara kvinnor och utredarna befarar att antalet kan komma att växa, uppåt 40 människor tros ha begravts bakom hans hus, skriver The Guardian.

– När vi rör oss framåt och flyttar mer jord hittar vi fler kroppsdelar, jag säger kroppsdelar även om de inte har styckats för att det rör sig om många kroppar som är begravda staplade på varandra, säger en kriminaltekniker till La Prensa Grafica.

Huset bevakas nu av polis medan den tekniska utredningen och utgrävning pågår. Utanför avspärrningar vid gränden i kvarteret Las Flores har anhöriga till försvunna salvadoraner samlats i hopp om att få veta om deras kvarlevor hittats i massgraven.

En av dem som sökt sig till Estévez-gränden i Dora Alicia Landaverde. Hennes son, David, har varit försvunnen i tre år.

– När jag hörde att de hittat den här graven bestämde vi oss för att åka hit, hoppet är det sista som överger en, säger hon till La Prensa Grafica.

Vid avspärrningarna lämnade hon över sina uppgifter till områdets polischef med löfte om att de hör av sig om de får en dna-träff.

Hugo Ernesto Osorio Chávez tvingades lämna poliskåren 2010 efter anklagelser om övervåld och våldtäkter, skriver El Universal.

Åklagare Graciela Sagastume uppger att mycket tyder på att de flesta av offren som hittats i nuläget också har utsatts för sexuella övergrepp. Bland offren finns det också minderåriga, det yngsta som hittats bedöms vara sju år, skriver El Universal.

Följ ämnen i artikeln