Sol och tvåsiffriga minusgrader väntas i Skåne

Publicerad 2021-01-15

Många Malmöbor var ute i solskenet i Västra Hamnen förra lördagen. Även denna lördag väntas bli solig.

Ett soligt men kallt veckoslut blir det för Skåne.

Under natten till lördagen väntas det bli omkring 10 minusgrader – och på vissa håll, i norra Skåne, kan det bli kallare än så.

Den som vill njuta extra av solen får passa på under lördagen.

– Lördagen blir en riktigt fin vinterdag, säger meteorologen Mikael Sjöstrand.

Det blir kallt men till stor del soligt under helgen i Skåne.

– Under förmiddagen är det mest sol och fram på dagen är det varierad molnighet, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se. 

Temperaturen ligger på omkring 5 minusgrader under fredagen.

– Ganska härlig fredag, men kallt. På kvällen kan det sjunka ner mot omkring 10 minusgrader i Skåne, lokalt kan det gå ner mot 12-13 minusgrader i norra delarna av Skåne, säger Mikael Sjöstrand.

– När det är kalluftsutbrott som vi har just nu med kall luft som strömmar ner över landet är det inte helt ovanligt att det går ner till tvåsiffriga siffror även i Skåne, men det är inte något som händer varje år i Skåne.

På lördagen sen väntas solsken hela dagen.

– Lördagen blir en riktigt fin vinterdag, det kan tidvis vara småblåsigt med svaga till friska vindar men överlag är det soligt och temperaturen håller. Sig omkring 10 minus på morgonen, sen stiger det till 3-5 minusgrader mitt på dagen. Det kan också vara varmare längsmed kusten, så Malmö-Helsingborg är det nog bara någon enstaka minusgrad. 

Vår nya meteorolog Mikael Sjöstrand.

Under natten mot söndagen kommer det att mulna på, vilket gör att det inte blir riktigt lika kallt natten till söndag, men det är ändå bli omkring 5-10 minusgrader. 

– Det kommer vara molnigt hela söndagen och temperaturmässigt är det 0 till 4 minusgrader. Framåt kvällen kan ett par snöbyar passera, men det är isåfall sent på söndagen.

Till nästa vecka blir det något mildare, med en del plusgrader och regn under början av nästa vecka.

Följ ämnen i artikeln