Pearl mördades av al Qaida

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:

Pakistanier förhörd om mordet på Wall Street Journal-reportern

En al Qaida-medlem har pekats ut som en av dem som kidnappade och mördade den amerikanske journalisten Daniel Pearl. Om uppgifterna stämmer, är det det första beviset på att al Qaida haft något att göra med kidnappningen och mordet på Wall Street Journal-reportern.

Den misstänkte mördaren, och al Qaida-medlemmen, greps tillsammans med Ramzi Binalshibh, en av männen bakom attacken mot USA den 11 september.

Han identifierades av pakistaniern Fazal Karim som hörts om sin inblandning med mordet på Pearl.

Om uppgifterna stämmer, är det det första beviset på att al Qaida haft något att göra med kidnappningen och mordet på journalisten Pearl, skriver AP.

Daniel Pearl, reporter på Wall Street Journal, fördes bort i januari när han undersökte kopplingar mellan pakistanska militären och Richard C. Reid som arresterades i december på ett flyg från Paris till Miami med sprängämnen i sina skor.

Daniel Pearls lemlästade kropp hittades i maj i en grav i Karachi. Enligt uppgifter till polisen ska Pearl ha mördats genom att hans hals skars av tre dagar efter att han försökt fly ur sin fångenskap.

Polisen leddes till graven av pakistaniern Fazal Karim och två andra personer.

Fyra personer har redan dömts för inblandning i kidnappningen och mordet på Pearl. Tre personer dömdes till livstids fängelse och en person dömdes till döden genom hängning. Alla har överklagat sina domar, uppger AP.

Frida Johansson

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN