Nyfödd kidnappades på sjukhus – återfunnen efter 18 år

Uppdaterad 2017-01-15 | Publicerad 2017-01-14

Kamiyah Mobley var åtta timmar gammal när hon togs från sin familj.

Hon kidnappades från sjukhuset av en kvinna som utgav sig för att vara ssjuksköterska.

Nu – 18 år senare – är flickan återfunnen.

– Hon ser precis ut som sin pappa, säger hennes biologiska farmor.

Fredagen den 10 juli 1998 föddes Kamiyah Mobley på University Medical Center i Jacksonville, Florida.

Åtta timmar efter födseln togs den nyfödda flickan från sin familj.

En kvinna som sa sig vara sjuksköterska var med familjen i fem timmar på deras rum på sjukhuset. Innan hon försvann sa hon att flickan hade feber och tog barnet – sen var de spårlöst försvunna i 18 år.

Tills nu.

På en presskonferens under fredagen meddelade Jacksonville-polisen att de hittat Kamiyah Mobley och att hennes identitet bekräftats av ett dna-test, skriver nyhetsbyrån AP.

– Hon har väldigt mycket att hantera nu, som ni förstår är det väldigt mycket att ta in, säger Mike Williams på presskonferensen enligt ABC Action News.

Flickans riktiga familj har ännu inte fått träffa Kamiyah som hittades i South Carolina och har levt under namnet Alexis Manigo hela sitt liv. Under fredagen ska hon dock ha haft ett videosamtal med delar av sin biologiska familj, skriver AP.

– Hon sa att hon ska komma och hälsa på oss snart, säger 18-åringens biologiska farmor Velma Aiken, enligt AP.

Gloria Williams, 51, har gripits misstänkt för kidnappningen.

18-åriga Kamiyah Mobley har under hela sitt liv levt under ett annat namn och med Gloria Williams som sin mor. Men 18-åringen ska nyligen själv ha kommit på att det var något som inte stämde.

– En föraning föddes hos henne för några månader sedan att det här (kidnappningshistorien) kunde ha något med henne att göra, säger Mike Williams på presskonferensen enligt CNN.

Han säger att fallet kunde lösas genom att polisen mottagit tips men utvecklar inte mer hur de efter 18 år kunde hitta Kamiyah Mobley.

Följ ämnen i artikeln