En död i husvagnsbrand – misstänkt mord

Publicerad 2021-08-22

En kvinna i 65-årsåldern dog och en man i samma ålder skadades allvarligt när husvagnen började brinna.

– Det kom rök från ingenstans och så small det till ett par gånger, säger ett vittne.

Polisen har inlett en förundersökning om mord och grov mordbrand.

Husvagnen stod på en parkering bredvid en förskola i Sala i Västmanland. Klockan 19.20 på lördagen började den plötsligt brinna våldsamt.

– Jag hörde en smäll och gick ut. Då tog det några sekunder innan jag hörde sirener från brandkåren. Så det måste ha brunnit ett tag redan innan det small, säger ett annat vittne i området.

En dog och en skadades allvarligt i branden. Polisen misstänker mord.

Polisen meddelade under natten mot söndagen att en person dog i branden och att ytterligare en person förts till sjukhus med allvarliga skador. Anhöriga är underrättade.

En förundersökning om mord och grov mordbrand har inletts. Polisen vill inte gå in på vad som som ligger bakom brottsmisstanken, men uppger på sin hemsida att det handlar om ”oklara omständigheter”.

”Det kom rök från ingenstans och så small det till ett par gånger”, säger en vittne i området.

Husvagnen totalförstördes i branden och under natten var ett stort område avspärrat i väntan på teknisk undersökning under söndagen.

Boende i området är nedstämda.

– Husvagnen har stått på parkeringen vid dagiset några månader. Det är en man och en kvinna som bor i den, säger en man som bor i ett av husen bredvid.

Kvinna i 65-årsåldern död – man i samma ålder skadad

På söndagsmorgonen meddelade polisen att den avlidna är en kvinna i 65-årsåldern. Den skadade personen är en man i samma ålder. Han vårdas för närvarande på sjukhus och skadorna bedöms som allvarliga, enligt sjukvården.

Med anledning av mannens skadeläge har polisen inte kunnat förhöra mannen om branden.

Händelsen utreds fortfarande som mord och grov mordbrand, men det finns ingen misstänkt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln