I dag begravdes Nils Einár Grönberg

Uppdaterad 2021-11-20 | Publicerad 2021-11-19

På fredagen begravdes den mördade artisten Nils Einár Grönberg.

Det var ett stort polispådrag på platsen och flera kända artister var på plats när den unge rapparen begravdes.

– En ljus hyllning efter en alldeles för ung människas bortgång, sade en kyrkomedarbetare efter ceremonin.

På fredagseftermiddagen samlades släkt och vänner för att ta ett sista farväl av artisten Einár vid Katarina kyrka på Södermalm i Stockholm.

Över 450 personer var på plats.

Utanför kyrkan vajade en flagga på halvstång. En markering mot våldet, berättar en medarbetare i kyrkan.

Ceremonin inleddes med ”Kolla mig i ögonen” en tidigare osläppt låt av Einár och avslutades med en av artistens låtar ”Lilla Nisse”.

Psalm 217 sjöngs däremellan.

– Det var fint, värdigt och vackert. En ljus hyllning efter en alldeles för ung människas bortgång, sade en kyrkomedarbetare.

Flera kända på plats

På plats fanns flera kända svenska personer, bland annat hiphop-gruppen Hov1 som Einár samarbetat med när de släppte låten ”Gamora”. Även rapparen Sebastian Stakset, som Einár släppt låten ”Mamma förlåt” tillsammans med, var på plats. Låten är ett öppet brev till deras respektive mödrar där de ber om förlåtelse för misstagen de gjort i sina yngre dagar.

Även artisten Victor Leksell var på plats. Han har efter Einárs död uttryckt sin sorg efter mordet på den unge rapparen.

”Fan Nisse min älskade vän. Det skulle inte sluta såhär. Jag vet att du ville bort bror”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

Skådespelarna Mikael Persbrandt, Leif Andrée, Shanti Rooney, Helena af Sandeberg och Rebecka Hemse var andra begravningsgäster på plats vid Katarina kyrka.

Efter ungefär 1,5 timme strömmade gästerna ut ur kyrkan. På kyrkbacken samlades många och grät, kramades och tog ett sista farväl av Einár.

Nils Grönberg, mer känd under artistnamnet Einár, sköts till döds i Hammarby Sjöstad i Stockholm på kvällen den 21 oktober.

Mordutredningen pågår.

Platsen för dödsskjutningen blev snabbt en minnesplats.