Buss och lastbil har frontalkrockat – flera skadade

Uppdaterad 2021-11-27 | Publicerad 2021-11-26

En buss och en lastbil har frontalkrockat i centrala Sundsvall.

En buss och en lastbil frontalkrockade i centrala Sundsvall strax efter klockan 16 på fredagen.

Fem personer har förts till sjukhus med allvarliga skador.

– Vi har fått klippa loss 2-3 personer som satt fastklämda i fordonen, säger Lars Hammarström på räddningstjänsten.

Den allvarliga trafiklyckan inträffade strax efter 16.

– Första indikationen som vi fick var att bussen och lastbilen frontalkrockat. Men det visar sig att lastbilen kommit från en backe där det varit väldigt halt. Den ska då har träffat bussen på sidan, säger Lars Hammarström på räddningstjänsten.

Polisen som varit på plats bekräftar att det råder halt väglag.

En stor insats med elva ambulanser och minst ett tjugotal från räddningstjänsten arbetade på platsen. Bussen hamnade diket på sidan.

Flera till sjukhus

Enligt uppgift färdades totalt mellan 25 och 30 personer i fordonen som var inblandade i olyckan. Flera av dem ska ha blivit fastklämda efter olyckan och har fått klippas loss av räddningstjänsten.

– Alla har skadats på ett eller annat sätt men det är fem som har behövt föras till sjukhus. Det ser ut som att det nu inte är någon fara för livet men det är fortfarande väldigt allvarliga skador, säger Lars Hammarström.

Lastbilschauffören ska vara en av de med allvarliga skador enligt Sundsvalls tidning.

Frontalkrock

Vägen är avspärrad och kommer att vara det så länge de krockade fordonen är kvar på platsen.

– Räddningsarbetet är avslutat, nu håller vi på att bärga fordonen och polisen är kvar. Vi har också bilar som sandar i backarna där det råder halt väglag.

Lars Hammarström säger att det kan dröja ett tag till innan vägen öppnas upp och rekommenderar att man lyssnar på radion för att få de senaste uppdateringarna.

Polisen meddelar att de kommer att utreda vad som orsakat olyckan. En förundersökning gällande vårdslöshet i trafik har upprättats men i nuläget är ingen delgiven någon misstanke om brott.