Därför höjs beredskapen hos det svenska försvaret

PODD "Det är en maktdemonstration"
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Av: Jenny Ågren

Publicerad:
Uppdaterad:

Den svenska försvarsmakten har höjt beredskapen. I Östersjön pågår nämligen just nu militär verksamhet från såväl öst som väst. Ryssland har under två tillfällen i augusti haft övningar i Östersjön, med över 6000 ryska soldater i närheten av den svenska gränsen. Det svenska försvaret har stärkt upp till sjöss, i luften och på Gotland, på ett sätt som vi inte är vana vid att se.

Varför höjs beredskapen och är oroligheterna i Belarus en av orsakerna? Vilka signaler vill Sverige skicka till omvärlden med den höjda beredskapen?

Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst är Johan Wictorin, VD på Intil. Programledare är Jenny Ågren.


Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Foto: Bezhav Mahmoud/Försvarsmakten / TT NYHETSBYRÅN

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE