Nytt bad för miljoner vandaliseras varje kväll

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild.
Foto: JACK MIKRUT
Arkivbild.

Kristianstads kommun la 22 miljoner kronor på att rusta upp bostadsområdet Gamlegården, inklusive det nya utebadet, som fått helt nybyggda omklädningsrum, samlingslokal och toaletter i parken.

Inbrott och stölder skedde redan under byggtiden, då verktyg för hundratusentals kronor försvann. Nu pågår skadegörelsen varenda natt, rapporterar Kristianstadsbladet.

Enligt fastighetsägaren, kommunala ABK, vet man vilka som står bakom vandaliseringen.

– Det är en gruppering på 15 till 20 personer från 11 år upp till 17, 18 år. Det är lite olika grupperingar på Gamlegården och Österäng, men de rör sig över området och det finns ett samband mellan dem, säger en talesman för ABK till tidningen.

Bland det fastighetsägaren nu önskar sig finns ändring i hyreslagen som skulle göra det möjligt med hyresrättsliga åtgärder om en hyresgäst brister i föräldraansvaret.

Badet förstördes direkt efter invigningen i början av juli och skadegörelsen fortsätter. Fönster krossas, solcellspaneler förstörs, staket klipps sönder och boende vågar inte ens sitta på sina egna uteplatser i området efter hot från obehöriga och kriminella.

Det finns 1 800 lägenheter i stadsdelen Gamlegården. För boende är badet gratis.

Publicerad:

LÄS VIDARE