Titta, det ljusnar för prinsessan i vår

• Sofia har fångat heta hårtrenden • Smyckar med ­diadem • Ny färg

Uppdaterad 2019-04-29 | Publicerad 2019-04-19

Prinsessan Sofia ­gillar ­vårens ­hetaste hårtrend och använder ­gärna budget­varianter.

Hon har dessutom en helt ny färg på sitt långa svall. 

– Det visar att prinsessan verkligen hänger med och är intresserad av det senaste, säger frisören Eva-Lena Rylander. 

Hårspännen, ­rosetter, snoddar och diadem. Just nu är det populärt att smycka håret med olika hår­accessoarer, ett sätt att med enkla medel förändra sitt ­utseende. 

Prinsessan Sofia har anammat trenden och har den senaste tiden använt sig av både stora knutna band ­i håret och snygga diadem. 

Brett diadem

När hon lanserade sin bok ”Handbok för ­nätföräldrar”, på instagramkontot @prinsparet, bar hon ett brett ­diadem i gult från budgetkedjan Lindex. 

– Prinsessan har en klassisk stil och det måste man ha i hennes roll, men det syns på de här detaljerna att hon har ett intresse för mode och trender, säger Eva-Lena Rylander, frisör och som ofta medverkar i SVT:s ”Go’kväll” där en tittare får en ny stil varje torsdag. 

– Sofia gör det perfekt tycker jag, ­hennes diadem bär upp stilen utan att det blir för barnsligt. 

Hade en stor rosett

Redan vid riksmötets öppnande i höstas bar prinsessan ett moderiktigt diadem, då i svart. Och när kungen i mars höll en supé för de nya riksdagsledamöterna hade prinsessan Sofia en stor rosett i det flätade håret. 

– Just nu är det hårspännen som är trendigast, säger Eva-Lena Rylander.

– Det ska vara stora hårspännen, gärna dekorerade med pärlor eller liknande. Och så ska det gärna vara många i rad i håret. 

Trender kommer och går, men det var ett tag sedan hår­accessoarer var populära.

– Ganska länge har det ­varit modernt med fönade hår utan några accessoarer, säger Eva-­Lena Rylander. 

Eva-Lena Rylander har också noterat att prinsessan Sofia har en ny hårfärg. 

– Det är en så kallad balayage-färgning, botten är mörkare och längderna och topparna är ljusare, säger Eva-­Lena Rylander.

– Alla vill ha sådan färgning just nu, det är det enda vi gör på salongen. Vi tycker att prinsessan Sofia passar mycket bra i den nya färgen.

Prinsparet deltog i en middag på Grand Hôtel nyligen och där kunde man tydligt se hur prinsessan ­Sofias hår blivit ljusare i vissa partier när hon hade det utsläppt i stora lockar med en ­liten snodd bakpå huvudet som enda dekoration. 

Den prickiga klänningen med puffärmar var också det ett budgetval från H&M:s & Other Stories.

– Jag tycker man ser att prinsessan är så trygg i sin roll att hon kan vara mer lekfull, säger Eva-Lena Rylander. 


Det här är balayage

  En fransk teknik att färga håret som går ut på att rötterna är färgade mörkare och de ljusare eller blekta slingorna målas på håret. Färgerna kan förekomma i upp till fyra nyanser och gör att håret ser mer naturligt ut än när man slingar på ett mer traditionellt sätt.

  Färgningen håller också längre eftersom det inte blir skarpa utväxter på håret. Frisören utgår från hårets grundfärg så det är något som de flesta kan bära.

Kända personer med balayagefärgat hår är Marie Serneholt och Carolina Gynning.

Följ ämnen i artikeln