Svalare väder på väg in över Skåne

Publicerad 2020-06-26

Scaniabadet lär inte vara lika fullt kommande dagar.

Fredag och lördag blir de sista dagarna med riktigt höga temperaturer.

Åtminstone för den här gången.

För därefter blir det återigen svalare väder.

– Det blir betydligt mycket mer ostadigt väder i nästa vecka med lägre temperaturer än normalt, för att vara juli, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog vid Klart.se.

Det soliga väder med höga temperaturer som legat över Skåne den senaste veckan håller i sig på fredagen. Som mest väntas det bli 27–28 grader kring Malmö och Lund - med en solig och fin kväll runt om i Skåne.

Även om temperaturerna håller sig kring 20–25 grader på lördag väntas det då bli lite sämre väder.

Dagen inleds förvisso med sol men därefter väntar lätt, växlande, molnighet samtidigt som fuktigare luft drar in och bildar stackmoln.

Molnigt och mulet

– Det kan vara någon regnskur i framförallt de inre delarna. Upp mot Hässleholm, Ängelholm och Båstad. I inre och nordvästra Skåne finns det en risk för regnskur på eftermiddagen och kvällen, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog vid Klart.se.

Till söndagen mulnar det sedan på.

Svalare luft tar greppet om Skåne och regnet ser ut att hålla sig kvar på morgonen.

– Bakom det kan det spricka upp under eftermiddagen och kvällen i de västra delarna. Men Skåne blir mest molnigt och mulet med en del regn på söndag, säger Mikael Sjöstrand.

”Sommaren är inte slut än”

Det håller därefter i sig under nästa vecka.

– Den här svalare luften tar greppet om nästa vecka. Temperaturer blir inte mycket högre än 17–22 grader, med en del regn som passerar.

För dem som inte tröttnat på det fina vädret gäller det alltså att ta tillvara på fredagen och lördagen.

– Man får passa på att njuta av värmen, för det verkar dröja ett tag innan det kommer tillbaka, men tillbaka kommer den i alla fall. Sommaren är inte slut än, även om vissa kommer känna så i nästa vecka när man vant sig vid den här värmen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln