Det här lagade stjärnkockarna till prinsbröllopet

Uppdaterad 2015-06-15 | Publicerad 2015-06-13

Kokt ”Prinsessan Sofia”.

Kräftor, musslor och gös.

Och champagnesorbet.

Så var bröllopsmenyn.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop bjuder på ett kocklag av yppersta världsklass. Bröllopsmiddagen har tillagats under ledning av traktören Fredrik Eriksson, som haft hjälp av stjärnkockarna Mathias Dahlgren, Markus Aujalay, Henrik Norström och Mattias Ljungberg.

De har kokat ihop en "spännande och intelligent meny" i linje med brudparets önskemål, tycker en välkänd kockkollega.

– Det viktigaste är att menyn återspeglar önskemålen och med den uppsättningen kockar går det inte att få den bättre, säger mästerkocken och krögaren Erik Lallerstedt.

"Måste vara där"

Han säger att det är tydligt att det är en "ny generation" som nu gifter sig. Ett modernt tänk ligger bakom. Men han vågar sig inte på att betygsätta maten utan att ha smakat på den.

– Att recensera en sådan meny är som att försöka referera varje årtag i en roddtävling på radio, man måste vara där. Det är smakkombinationer som inte kan recenseras med förtroende utan att ha smakat på dem, säger Erik Lallerstedt.

Vet inte vad det är

Menyn bjuder på bland annat koriandersjudna havskräftor, lättrimmad gös och älvdalsrom från Sofias hemtrakter.

Men också andra ingredienser som inte ens en stjärnkrögare som Erik Lallerstedt är helt bekant med. Som harsyra, en klöverväxt från Bohuslän.

– Jag känner igen det men vet inte vad det är, säger Erik Lallerstedt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln