Lisa Holms mördare behandlas mot sexvåld

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Nerijus Bilevicius, 36, dömdes till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm.

Under vistelsen i fängelset kommer han att behandlas mot sexuellt våld, rapporterar P4 Skaraborg.

Det anses även finnas en hotbild mot honom.

Lisa Holm från Skövde försvann i juni förra året från sin arbetsplats i Blomberg på Kinnekulle och hittades några dagar senare död. Nerijus Bilevicius, som arbetade som hantverkare i området, dömdes i tingsrätten till livstids fängelse för mordet. Hovrätten fastställde sedan domen.

Enligt både tingsrätten och hovrätten var motivet sexuellt – även om det inte fanns några spår efter fysiska övergrepp på Lisa Holms kropp.

Nu rapporterar P4 Skaraborg att Nerijus Bilevicius kommer att genomgå behandlingsinsatser mot sexuellt våld under sin fängelsevistelse. Det står i placeringsbeslutet.

Den dömde kommer att avtjäna sitt livstidsstraff på Norrtäljeanstalten, som är en klass 1-anstalt med högsta säkerhetsklass.

Hotbild mot mördaren

Nerijus Bilevicius har vistats flera veckor på Kumlaanstaltens riksmottagning där han utretts. En slutsats som utredningen drar är att det kan finnas en hotbild mot honom i fängelset.

Han har själv inte angett några önskemål kring placering, förutom att han vill arbeta.

Nerijus Bilevicius dömdes mot sitt nekande. Men tung dna-bevisning – i form av bland annat blodfläckar från honom på Lisa Holms kläder och på brottsplatsen – fällde honom. Själv säger han att han aldrig träffat Lisa Holm.

Publicerad: