Strandparty i Barcelona: ”Perfekt ställe att festa och dricka på”

Uppdaterad 2021-04-04 | Publicerad 2021-04-03

I Barcelona flockas människor på stranden för att sola, bada – och festa.

Polisen fick nyligen avbryta ett dussintal personer som spontant dragit ihop ett partaj i protest mot coronarestriktionerna.

– Det finns ett problem. Polisen hindrar folk från att ha kul, säger festdeltagaren Liam.

Under fredagen samlades ett dussintal personer för att festa på en strand i centrala Barcelona i en protest mot coronarestriktionerna, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Vissa bar mask, vissa gjorde det inte och få höll avstånd, säger den spanska polisen under lördagen.

Festen ska inte ha varit planerad och tillställningen avbröts av polis.

– Barcelona är det perfekta stället att festa och dricka på, men det finns ett stort problem - polisen - de hindrar folk från att ha kul, sade den 32-årige brittiske festdeltagaren Liam. Hane ville uppge sitt efternamn, men som dock använde munskydd.

Glada festprissar på stranden i Barcelona.

Så mycket riskerar man i böter

I Katalonienregionen där Barcelona ligger är det strängt förbjudet med folksamlingar med fler än sex personer på offentliga platser. Om man bryter mot regeln kan man riskera böter på 300 till 600 euro, motsvarande cirka 3000–6000 kronor.

Det är även tvång på att bära munskydd.

– Vi jobbar med att informera personer när de bryter mot restriktionerna. Om de inte lyssnar kan de straffas med böter, säger en talesman för polisen i Katalonien.

Oro för fjärde virusvåg

I Spanien tillåts turister att resa in i landet, så länge man kan uppvisa ett negativt coronatest som är max 72 timmar gammalt.

Samtidigt ökar oron för en fjärde virusvåg i landet, skriver El Pais.

Enligt den senaste rapporten från landets hälsovårdsministerium ligger landet nu på risknivå tre, av totalt fyra olika risknivåer.

Barcelona.

Följ ämnen i artikeln