Bil kraschade in i träd – en man död

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Bilen körde av vägen i hög fart – och rakt in i ett träd, utanför Ljungsbro.

Två unga män fördes akut till sjukhus med ambulans.

En av männen avled till följd av sina skador, den andra mannen skadades svårt.

– Ärendet kommer att rubriceras som vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och vi misstänker även drograttfylla, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen region Öst.

Larmet om singelolyckan på länsväg 1136, utanför Ljungsbro, kom in till SOS Alarm vid 22.15-tiden.

– En personbil har kört av vägen och in i ett träd, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavanvde befäl vid polisens ledningscentral i Region Öst.

Två män i 20-årsåldern färdades i bilen. Enligt polisen var den ena mannen medvetslös och fastklämd i bilen.

– En person är kvar i bilen och vi har påbörjat losstagning, den andra personen var utanför bilen och har transporterats till sjukhus, sa Ulf Kron, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Götaland, under räddningsarbetet.

En död och en allvarligt skadad

Strax efter klockan 23 uppgav räddningstjänsten att man tagit loss mannen som satt fastklämd. Han fördes sedan till sjukhus med ambulans.

Båda männen skadades svårt i olyckan. Under natten mot söndag uppgav polisen att en av männen avlidit till följd av sina skador. Den andre mannen vårdas fortfarande för allvarliga skador.

Deras anhöriga är underrättade.

Kraschade i hög fart

Enligt vittnesuppgifter till polisen körde bilen i hög hastighet när föraren helt plötsligt tappade kontrollen och krockat.

– Inringaren som hörde av sig säger att bilen har kommit i hög hastighet när den har åkt in i trädet, säger Torbjörn Lindqvist.

Olycksbilen är nu tagen i beslag av polisen för teknisk undersökning. Under morgonen har polisen fattat misstankar om flera brott och rubricerar händelsen som vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och misstanke om drograttfylleri.

▪▪Texten uppdateras.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN