Här varnar förskolan om ovanliga ”smittan”

Uppdaterad 2019-06-17 | Publicerad 2018-04-10

Mamma Agge Hallman, 33, från Torslanda hade inte räknat med att  få just den här varningen.

Löss, vattkoppor och magsjuka – det är några av de vanligaste varningarna man kan läsa om på de lappar som ibland hängs upp på förskolor. Så när Agge Hallman från Torslanda såg en den nya lappen på sonens förskola blev hon minst sagt förvånad.

– Man hajade till, säger hon till Aftonbladet.

Det är ofta otrevligheter som föräldrar blir infomerade om på de klassiska informationsbladen som sätts upp på förskolor. Så det är kanske inte så konstigt att Agge Hallman, 33, blev förvånad när hon såg den ovanliga lappen på sonens förskola i torsdags, skriver GT.

– Första reaktionen var “jaha, vad är det nu då”, säger hon till Aftonbladet.

Men efter att ha läst om vad som stod på lappen så insåg hon alltså att meddelandet var något helt annat än vad hon hade räknat med.

”Det går glädje på förskolan!!! Kolla era barn!” – stod det.

– Man blev väldigt positivt överraskad, säger Agge.

Lappen hänger fortfarande kvar och fungerar som en påminnelse för Agge och de andra föräldrarna på skolan.

Även Agges femåriga son har kunnat uppskatta det positiva budskapet – efter att ha fått en förklaring kring vad tusan ordet ”glädje” betyder.

– När jag förklarade det tyckte han också att det var bra, säger Agge och skrattar.

Hon har också lagt ut en bild på lappen i en mammagrupp på Facebook. Där har hon fått mycket positiv respons och vissa har till och med härmat lappen och satt upp på sina förskolor.

– Det var också flera som skrev att de hade sett liknande lappar och hade reagerat precis likadant. Så det verkar som att glädjen sprider sig vidare.