Byggde bil av kartong – för att köpa burgare

Endast drive-in tillåtet

Uppdaterad 2020-05-08 | Publicerad 2020-05-07

Papp-bilen räckte för att få beställa.

Tusentals skrattar åt Nathalie Moermans kreativa sätt att trotsa de hårda karantänreglerna i Belgien.

Med hjälp av en hemmasnickrad bil av kartong lyckades hon och dottern köpa mat i en drive-in.

Det råder ”lockdown” i Belgien och invånarna har hårda regler att följa för att förhindra spridningen av coronaviruset. Snabbmatskedjan Mcdonalds håller sina restauranger öppna, men man får bara handla via drive-in.

Familjen Moermans i staden La Louvière saknar bil men rundade problemet ändå, rapporterar The Brussels Times.

– Min dotter ville gärna åka dit men jag sa att det inte gick eftersom vi inte har någon bil, och vi kunde inte åka med någon annan heller på grund av reglerna, säger Nathalie Moermans till tidningen.

Den enklaste lösningen blev att helt enkelt bygga en bil. Av papp.

”Förlåt, vi vill ha Mcdonalds men har ingen bil”, skrev de på kartongen.

Bilister stannade för att ta bilder

Nathalie och hennes 16-åriga dotter hittade några gamla kartonger och påbörjade uppdraget. En stund senare kunde de ”köra” bilen, utrustad med en covid-19-skylt, till Mcdonalds. Resan är bara 500 meter lång men många medtrafikanter hann både peka och skratta åt tilltaget.

– Vi hade problem med att få ut den ur huset för att den var för stor för dörren. Men när vi kom ut på vägen tutade bilisterna och gav oss tummen upp. Några stannade för att ta bilder, säger Nathalie Moermans till tidningen.

När det blev deras tur fick de beställa.

Succén: Fick beställa

Även polisen stannade för att ifrågasätta Nathalie och hennes dotters upptåg.

– Jag sa till polisen att jag inte har någon bil men att vi ville köpa mat och jag tror att hon först då förstod att vi var inne i en kartong-bil och då började hon skratta.

Nu har bilderna från ”bilresan” fått rejäl spridning på Facebook och i flera internationella medier. Och nog blev dagen en fullträff – för duon fick beställa mat trots att bilen var gjord av papp.

10 HJÄLTAR SOM HJÄLPER I CORONAKRISEN