Farfar Göran behövde hjälp att handla – ritade en karta

Publicerad 2020-04-06

Göran Axell, 84, skulle få hjälp av sin dotter med veckohandlingen.

Men när Ingel kom för att hämta inköpslistan fick hon en oväntad överraskning – en karta över butiken.

– Han är ordning och reda i allt han gör, det är verkligen han i ett nötskal, säger Emma, Görans barnbarn, som fick bild på kartan.

Göran tillsammans med sin dotter Ingel och sin fru Margit.

På lördagen skulle Ingel Sinander, 57, handla åt sin pappa Göran, 84, och hans fru Margit, 87, som sitter hemma i karantän.

Göran placerade inköpslistan i hissen och skickade ner den till Ingel. Men med listan kom även en ritad karta över butiken – som visade var hon kunde hitta alla varorna.

Göran ritade en karta över butiken.

– Det är typiskt honom att göra en sån sak. Det är alltid ordning och reda i hans liv, säger barnbarnet Emma Axell, 25, och tillägger:

– Hemma har de också numrerat alla tekniska prylar som har en bruksanvisning. Sen har han kategoriserat dem i sitt förråd med olika pärmar.

Det fanns självklart även en inköpslista som var numrerad.

Gillats av tusentals på Twitter

Barnbarnet Emma Axell, från Göteborg, valde att lägga ut listan och kartan på Twitter som har gillats av tusentals personer. Många tror även att Göran är ingenjör när de ser den välritade kartan, men det stämmer inte.

– Jag hade inte räknat med det, det är också otroligt fint för det är så många som kommenterar att han är helt fantastisk, säger Emma, som vet att hennes farfar inte vill vara till besvär, och fortsätter:

– Jag tror inte han förstår att folk tycker att det är så otroligt för i hans värld är det helt naturligt.

Ritat från minnet

Enligt Emma var farfars anledning att fastern inte hittar i deras matbutik i Allingsås.

– Hon hade skrattat lite och tyckt att det var roligt, men samtidigt inte blivit förvånad, berättar Emma.

Göran kan sin matbutik utan och innan, så han har helt enkelt ritat den med hjälp av sitt minne. Kartan hade även en målad väg, så Ingel skulle slippa gå fram och tillbaka.

– Sen hur mycket hon följde färdbeskrivningen vet jag inte, men jag tror absolut inte att hon kunde fått en mer hjälpsam inköpslista, säger Emma.

Emma Axell skrev om sin farfars karta på Twitter.